«Βόμβα» Ζάεφ: Θα επιδιώξουμε αποπομπή του Ιβάνοφ αν δεν υπογράψει για τη «Βόρεια Μακεδονία»

Αποφασισμένος να φτάσει στα άκρα εμφανίζεται ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ προκειμένου να εφαρμοστεί η συμφωνία που έχει υπογράψει με την Ελλάδα για το ονοματολογικό.

Όπως δήλωσε συγκεκριμένα σε χθεσινή του συνέντευξη, σε περίπτωση που οι πολίτες που θα ψηφίσουν στο δημοψήφισμα ταχθούν υπέρ της συμφωνίας και ο Πρόεδρος της πΓΔΜ δεν την υπογράψει, τότε η πλειοψηφία των βουλευτών θα επιδιώξει την αποπομπή του.

«Υπάρχει διάθεση για παγίωση της πλειοψηφίας της Βουλής και αν χρειαστεί να αποπεμφθεί ο Πρόεδρος. Οι πολίτες είναι αυτοί που θα αποφασίσουν αν θέλουν την αλλαγή του ονόματος», είπε χαρακτηριστικά ο Ζάεφ. Πρόσθεσε δε: “Όμως αν η συμφωνία γίνει αποδεκτή στο δημοψήφισμα, κανένας δε θα έχει το δικαίωμα ανατροπής της».

Ακόμη σημείωσε ότι: «Με τη συμφωνία, έχουμε επιτέλους μια χώρα που θα αναγνωρίζεται από όλους, από ολόκληρο τον κόσμο. Έχουμε επιτέλους μια χώρα όπου ζει ένα αναγνωρισμένο “μακεδονικό” έθνος με μια αναγνωρισμένη “μακεδονική” γλώσσα».

Και συνέχισε λέγοντας: “Η κριτική στάση των δύο αντιπολιτεύσεων στην “Μακεδονία” και την Ελλάδα από μόνη της δείχνει ότι και οι δύο πλευρές έχασαν από κάτι».

Χθες η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του κοινοβουλίου της πΓΔΜ ενέκρινε το σχέδιο νόμου για την κύρωση της συμφωνίας.

Σήμερα στις 11 π.μ. τοπική ώρα (12:00 ώρα Ελλάδος) συνέρχεται το κοινοβούλιο της πΓΔΜ για να επικυρώσει την συμφωνία με την Ελλάδα. το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, VMRO, που αντιτίθεται στην συμφωνία έχει καλέσει συγκέντρωση οπαδών του μπροστά στο κοινοβούλιο την ώρα που θα συζητείται εντός της αίθουσας η κύρωσή της.