Στα τέλη του 2019 θα παραλάβει τους S-400 η Τουρκία

Η Τουρκία αναμένει να λάβει τις πρώτες παρτίδες των αντιαεροπορικών-αντιβαλλιστικών συστημάτων S-400 πριν από το τέλος του επόμενου έτους, δήλωσε ο Τούρκος Yπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε φόρουμ του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες την Τετάρτη, ανέφερε η Υπηρεσία Anadolu.

“Οι πρώτες παραδόσεις του συστήματος S-400 στην Τουρκία θα πραγματοποιηθούν πριν από το τέλος του 2019”, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας. Ο Τσαβούσογλου τόνισε ότι η αγορά των S-400 από τη Ρωσία δεν σημαίνει ότι η Άγκυρα σχεδιάζει να απομακρυνθεί από το ΝΑΤΟ.

Στα μέσα Ιουνίου, μια στρατιωτική-διπλωματική πηγή είπε στο TASS ότι τα ρωσικά αμυντικά εργοστάσια δέχτηκαν εντολές να σταματήσουν την παραγωγή των αντιαεροπορικών συστημάτων πυραύλων S-400 για παραδόσεις στην Τουρκία.

Η Τουρκία έγινε ο δεύτερος αγοραστής του συστήματος S-400, μετά την προμήθεια της Κίνας. Η υπογραφή της σύμβασης αναγγέλθηκε επισήμως τον Σεπτέμβριο του 2017. Τα συστήματα αρχικά έπρεπε να μεταφερθούν στην τουρκική πλευρά στις αρχές του 2020. Αργότερα προέκυψε ότι η Άγκυρα ζήτησε να επιταχύνει τις παραδόσεις.

Πηγή: onalert.gr