Βρετανία: Ρώσοι οι δράστες που δηλητηρίασαν τον Σκριπάλ και την κόρη του

Η βρετανική αστυνομία θεωρεί ότι έχει πλέον ταυτοποίησει τους δράστες της απόπειρας δολοφονίας με novichok του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, τον περασμένο Μάρτιο στο Σάλσμπερι της Αγγλίας.

Οι επιθεωρητές, μετά την ανάλυση βίντεο από κάμερες κλειστού κυκλώματος, είναι πεπεισμένοι πως στην επίθεση με το νευροτοξικό παράγοντα ενεπλάκησαν αρκετοί Ρώσοι και αναζητούν πλέον του ενός ατόμου.

«Οι ερευνητές πιστεύουν ότι έχουν ταυτοποιήσει τους δράστες της επίθεσης με Νόβιτσοκ μέσω εικόνων από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης και το έχουν διασταυρώσει με τα αρχεία των ατόμων που μπήκαν στην χώρα περίπου εκείνο το ίδιο διάστημα. Είναι πλέον βέβαιοι ότι πρόκειται για Ρώσους», αναφέρει το πρακτορείο Press Association επικαλούμενο πηγή με γνώση της πορείας των ερευνών.

Ο Τσάρλι Ρόουλι και η Ντον Στέρτζες

Ο Τσάρλι Ρόουλι και η σύντροφός του Ντον Στέρτζες

Να σημειώσουμε ότι σήμερα ξεκινά και επίσημα έρευνα για τον θάνατο της 44χρονης Ντον Στέρτζες, που πέθανε νωρίτερα αυτό το μήνα μετά τη μόλυνσή της με novichok. Η αστυνομία θεωρεί ότι ο νευροτοξικός παράγοντας ανήκε στην ίδια παρτίδα που χρησιμοποιήθηκε κατά των Σκρίπαλ. Οι επιθεωρητές πιστεύουν ότι η Στέρτζες κι ο σύντροφός της Τσάρλι Ρόουλι -που εξακολουθεί να νοσηλεύεται- βρήκαν πεταμένο σε πάρκο ένα μπουκάλι αρώματος, που περιείχε το novichok κι ότι η άτυχη γυναίκα ψέκασε τους καρπούς της νομίζοντας ότι πρόκειται για άρωμα.