Στον εισαγγελέα ο "λατρεμένος" του Μακρόν που χτύπησε διαδηλωτή (βίντεο)

Στο εισαγγελέα παραπέμπεται ο Αλεξάντρ Μπεναλά, πρώην υπεύθυνος ασφαλείας του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, που εμφανίζεται σε βίντεο να χτυπάει ελληνικής καταγωγής διαδηλωτή την Πρωτομαγιά, μαζί με άλλους τέσσερεις.

Ο Μπεναλά φαίνεται σε βίντεο που ανέβασε στην ιστοσελίδα της η «Monde», να φοράει αστυνομικό κράνος και να χτυπάει έναν νεαρό άνδρα κατά τις διαδηλώσεις της 1ης Μαΐου, στο Παρίσι. Η υπόθεση έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στη Γαλλία.

Μαζί με τον Βενσάν Κρας, αστυνομικό υπάλληλο του κόμματος του Μακρόν La République En Marche και τρεις ακόμη αστυνομικούς, τέθηκαν υπό κράτηση την Παρασκευή.

Την Παρασκευή το Ελιζέ ανακοίνωσε την απόλυση του Μπεναλά.

Οι εφημερίδες Liberation και Le Parisien, γράφουν ότι ο Εμανουέλ Μακρόν γνώριζε πολύ καλά τον βίαιο χαρακτήρα του Αλεξάντρ Μπεναλά και παρόλα αυτά, «έκανε τα στραβά μάτια».

Ο Γάλλος πρόεδρος και η σύζυγός του είχαν αναπτύξει ιδιαίτερη οικειότητα με τον 26χρονο σύμβουλο και τύγχανε ιδιαίτερης… περιποίησης από το προεδρικό ζεύγος.

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, ο Μπεναλά είχε τοποθετηθεί σε πολυτελή κατοικία στο Ελιζέ και συγκεκριμένα στο σπίτι που ο Φρανσουά Μιτεράν χρησιμοποιούσε ως «ερωτική φωλιά» για την ερωμένη του και την εξώγαμη κόρη του Μαζαρίν. Απολάμβανε μισθό 10.000 ευρώ τον μήνα, συν τα έξοδα κίνησης, συν αυτοκίνητο με σοφέρ, συν τον αστυνομικό εξοπλισμό που τον απόλαυσε όλη η υφήλιος να φορά. Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, το προεδρικό ζεύγος, παρακάμπτωντας κάθε ιεραρχία, αναβάθμισε τον απλό έφεδρο Μπεναλά σε… συνταγματάρχη, σε ηλικία μόλις 26 ετών και δίχως να περάσει από τη διαδικασία των κρίσεων, όπως συμβαίνει για κάθε αξιωματικό.

Δείτε το βίντεο του ξυλοδαρμού: