Ο χρυσός αστακός, η Folli Follie και το Nammos

Άλλη μια είδηση έρχεται να επιβεβαιώσει ότι οι επιχειρηματικές κινήσεις, όταν γίνονται στο σωστό χρόνο και στο σωστό μέρος, πάντα θα έχουν επιτυχία.

Όπως αναφέρει και η Ελένη Μπότα από το insider.gr, όλα συνέβησαν στο κατάστημα της Folli Follie στο «νησί των ανέμων», το οποίο βρίσκεται σε μία από τις γνωστότερες και πιο διάσημες παραλίες της χώρας, πόλος έλξης για δεκάδες εκατομμυριούχους ανά το κόσμο.

Όταν άνοιξε το μαγαζί στην παραλία Ψαρού στη Μύκονο, κανείς από τους ιδιοκτήτες της γνωστής αλυσίδας κοσμημάτων δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να πουλήσει τέσσερα μαγιό με τιμή 7.500 λίρες Αγγλίας… ή 9.600 ευρώ, έκαστο!

Την ιστορία περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο ο διευθύνων σύμβουλος της Folli Follie Group, Γεώργιος Κουτσολιούτσος, κατά την διάρκεια εκδήλωσης για την βράβευση του ως «Επιχειρηματία της Χρονιάς», στο διαγωνισμό της EY.
Η ιστορία του κ. Κουτσολιούτσου για τα όσα διαδραματίζονται στο μαγαζί της Μυκόνου τα τελευταία χρόνια, κάτω από τον καυτό ήλιο, είναι η εξής:

«Όταν ανοίξαμε κατάστημα Folli Follie στη Μύκονο και μάλιστα όχι στην Χώρα, αλλά στην παραλία της Ψαρού, είχαμε αποφασίσει ότι τα προϊόντα που θα πουλούσαμε θα ήταν οι πιο ακριβές σειρές μας.

AdTech AdΕίχαμε λοιπόν μαγιό που η τιμή τους κυμαινόταν στα 250 με 300 ευρώ. Παρατηρήσαμε λοιπόν ότι πολλοί πελάτες μας ερχόταν στο κατάστημα και αγόραζαν μαγιό αυτής της σειράς,  για να κάνουν το μπάνιο τους στη θάλασσα.

Λίγες ώρες αργότερα, οι ίδιοι πελάτες ερχόταν ξανά στο μαγαζί και ζητούσαν ένα καινούργιο μαγιό, το οποίο ήθελαν να φορέσουν για να πάνε σε ένα από εστιατόρια της παραλίας, για φαγητό.

Άλλαζαν και οι πωλητές του καταστήματος, έβαζαν το (βρεγμένο) μαγιό που αγόρασαν πριν από μερικές ώρες σε μία κατάλληλη συσκευασία για να τον παρούν μαζί τους.
Εκείνοι όμως αρνιόταν. Κανένας δεν πήρε ξανά μαζί του, το μαγιό που είχε αγοράσει.

Αυτό συνέβαινε για αρκετά καλοκαίρια.

Όταν είδαμε στην Folli Follie ότι τα περιστατικά αυτά δεν ήταν τυχαία αλλά σύνηθες φαινόμενο, πήγα στο Harrods του Λονδίνου, στο οποίο έχει και εκεί παρουσία η αλυσίδα μας και είδα ένα από τα πιο ακριβά σορτς – μαγιό της γαλλικής φίρμας Vilebrequin, φτιαγμένο από χρυσό 24 καρατίων.

Σκέφτηκα λοιπόν ότι αν έφερνα ένα τέτοιο μαγιό στη Μύκονο, ενδεχομένως και να μπορούσα να το πουλήσω. Μετά από μια μακρά συζήτηση με τους υπεύθυνους της Vilebrequin μας έδωσαν το «πράσινο φως» για να μεταφέρουμε το χρυσό μαγιό.

Το πιο ακριβό σορτς στον κόσμο τοποθετήθηκε στην προθήκη του καταστήματος μας στις 7 Αυγούστου του 2014. Λίγες μέρες μετά, στις 12 Αυγούστου το μαγιό πουλήθηκε.

Το «πείραμα» μας επαναλήφθηκε και πέρυσι. Αυτή τη φορά φέραμε τέσσερα μαγιό, τα οποία και αυτά, πουλήθηκαν μέσα σε λίγες μέρες.

Ήταν τέτοια η έκπληξη των στελεχών της γαλλικής φόρμας, που μας έδωσε βραβείο για αυτή μας την επιτυχία».

Σε ερώτηση μας αν σκέφτονται να αυξήσουν την ποσότητα των χρυσών μαγιό που θα φέρει η αλυσίδα φέτος, ο κ. Κουτσουλιούτσος, απάντησε χαρακτηριστικά.

«Δεν είναι εύκολο να φέρουμε μεγάλο αριθμό. Πρέπει να πετύχουμε και το νούμερο. Αν και έχουμε κατασταλάξει ότι το νούμερο των πελατών μας είναι το 3XL», είπε, παραπέμποντας σε ευμεγέθης κυρίους, προερχόμενους κυρίως από τις πετρελαιοπαραγωγικές χώρες του Αραβικού Κόλπου.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το μαγιό των 24 καρατίων της Vilebrequin, πωλείται σε επιλεγμένα καταστήματα ή μπορεί κανείς να το αγοράσει κατόπιν παραγγελίας.
Κάθε κολεξιόν η γαλλική φίρμα κοσμεί με διαφορετικό σχέδιο τα σορτς – μαγιό της.

vilebrequin 2

Για το 2014 το ντεσέν ήταν μικρές χελώνες, ραμμένες με χρυσή κλωστή, ενώ 2015, πρωταγωνιστούσε ένας αστακός, κεντημένος στον αριστερό μηρό αλλά και το λογότυπο της μάρκας ραμμένο (με την ίδια χρυσή κλωστή) στο κέντρο της ζώνης.

Για αυτούς πάντως που θέλουν ακόμη μεγαλύτερη πολυτέλεια στις υποβρύχιες βουτιές του, το μαγιό διατίθεται και με χρυσά κορδόνια,  τα οποία στο τελείωμα τους μπορεί να προστεθούν και ζαφείρια 0,7 καρατίων.

Σε αυτή την περίπτωση το κόστος του μαγιό μπορεί να εκτοξευθεί μέχρι τα 15.800 ευρώ.