Σε γερμανικά χέρια έναντι 40 εκατ. ευρώ η Taxibeat

Στην αγκαλιά του γερμανικού ομίλου αυτοκίνησης Daimler Benz περνά έναντι 40 εκατ. ευρώ η Τaxibeat, μια από τις πιο επιτυχημένες ελληνικές startups, που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη εφαρμογών λογισμικού για όσους χρησιμοποιούν ταξί. Η εξαγορά πραγματοποιείται από την θυγατρική της Daimler, που διαχειρίζεται την εφαρμογή MyTaxi.

Ωστόσο τόσο η Daimler Benz όσο και η MyTaxi δεν έχουν ακόμα ούτε επιβεβαιώσει μα ούτε και διαψεύσει τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει στον ελληνικό τύπο, τονίζοντας πως “δεν σχολιάζουμε πληροφορίες σε επίπεδο φημών”.

Το Τaxibeat δημιουργήθηκε σαν ιδέα από τον Νίκο Δρανδάκη το 2010. Έχοντας ως ορμητήριο την Αθήνα και με προίκα τα 3 εκατ. ευρώ που συγκέντρωσε από επενδυτές που πίστεψαν σε αυτό, παρότι περίοδος κρίσης, το Taxibeat δοκιμάστηκε και επεκτάθηκε (αν αναλογιστεί κανείς ότι συστάθηκε τον Μάιο του 2011) και σε άλλες πόλεις. Το 2013, σε νέο γύρο επενδύσεων, το γνωστό ευρωπαϊκό fund Hummingbird Ventures αποφάσισε να χρηματοδοτήσει την πλατφόρμα με 4 εκατ. δολάρια, ποσό που συνέβαλε στην περαιτέρω εξάπλωσή της. Το Taxibeat είναι ήδη υπεύθυνο για κούρσες συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 40 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ αναπτύσσεται με τον διόλου ευκαταφρόνητο ρυθμό του 18% μηνιαίως και “τρέχει” με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης που αγγίζει το 180%, καταγράφοντας πολλαπλάσιο αριθμό διαδρομών χρόνο με τον χρόνο.