Σε δανειακές συμβάσεις ύψους 300 εκατ.ευρώ με EIB και EBRD προχώρησε η Cosmote

Στην υπογραφή διμερούς σύμβασης ύψους 150 εκατ. ευρώ με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (European Investment Bank, EIB), και σύμβασης κοινοπρακτικού δανείου ύψους 150 εκατ. ευρώ με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (European Bank for Reconstruction and Development, EBRD) προχώρησε η COSMOTE A.E., η οποία είναι κατά 100% θυγατρική του ΟΤΕ.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, τα κεφάλαια αυτά εξασφαλίζουν πρόσθετη ρευστότητα για επενδύσεις αύξησης της χωρητικότητας και της κάλυψης του δικτύου ευρυζωνικών υπηρεσιών κινητής στην Ελλάδα. Η χρηματοδότηση από την EIB παρέχεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων. Συμμετοχή στο κοινοπρακτικό δάνειο της EBRD έχουν τόσο εγχώριες, όσο και διεθνείς τράπεζες.

«Στόχος του επενδυτικού μας πλάνου είναι να καλύπτουμε τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της χώρας, της κοινωνίας και των πελατών μας, για σύγχρονα δίκτυα και υπηρεσίες επικοινωνίας. Ο Όμιλος ΟΤΕ αποτελεί μακράν το μεγαλύτερο επενδυτή στις τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα, έχοντας επενδύσει πάνω από 2 δισ. ευρώ τα τελευταία έξι χρόνια, ενώ έχουμε δεσμευτεί να επενδύσουμε άλλο 1,5 δισ. ευρώ μέχρι το 2020, για τη δημιουργία δικτύων οπτικών ινών και 4G/4G+. Τα δίκτυα νέας γενιάς δεν είναι πολυτέλεια. Είναι μονόδρομος για την ψηφιακή εποχή. Πρέπει να εστιάσουμε στις ψηφιακές ανάγκες των πελατών και των επιχειρήσεων με περιβαλλοντικά υπεύθυνο τρόπο, ώστε να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητά μας. Η συνεργασία μας με την EIB και την EBRD θα μας επιτρέψει να υλοποιήσουμε τη στρατηγική μας και να οικοδομήσουμε τα δίκτυα του μέλλοντος, προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη της χώρας», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ.

«Η ΕΙΒ έχει δεσμευτεί να βοηθήσει τις ποιοτικές, καινοτόμες, ελληνικές επιχειρήσεις να υλοποιήσουν τα επενδυτικά τους σχέδια. Είναι χαρά μας να συνεργαζόμαστε με την COSMOTE για την περαιτέρω ανάπτυξη του ήδη εκτεταμένου δικτύου της. Για την υποστήριξη τέτοιων δραστηριοτήτων σχεδιάστηκε, άλλωστε, το Επενδυτικό Σχέδιο για την Ευρώπη. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που γίνεται ένα ακόμη βήμα για να επωφεληθεί η Ελλάδα από τις δράσεις του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων» δήλωσε ο Νίκολας Τζενέτ εκπρόσωπος της ΕΙΒ.