Lloyd’s List: 14 Έλληνες εφοπλιστές στα κορυφαία 100 ονόματα της παγκόσμιας ναυτιλίας 2017

Δεκατέσσερις Έλληνες περιλαμβάνονται φέτος στους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στην παγκόσμια ναυτιλία με βάση τη σχετική κατάταξη που καταρτίζει ετησίως η διεθνής ναυτιλιακή επιθεώρηση Lloyd’s List.

Στη λίστα φιγουράρουν εφοπλιστές από την Κίνα, τη Δανία και τη Νορβηγία.

Πρώτος είναι ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ (1ος), στη 2η θέση o πρόεδρος της China Cosco Shipping Ζου Λιρόνγκ μαζί με τον πρόεδρο της China Merchants Λι Ζιανχόνγκ. Στην 3η θέση η επικεφαλής της The Export-Import Bank of China Ζου Ξιαολιάν. Στην 4η, οι πρόεδροι των ICBC Financial Leasing της και Bocomm Financial Leasing, Ζάο Γκιουκάι και Σεν Μιν.
Ο πρώτος Έλληνας είναι ο Γιάννης Αγγελικούσης, ο οποίος βρίσκεται στην 8η θέση και χαρακτηρίζεται ως ο μεγαλύτερος ιδιώτης εφοπλιστής διεθνώς.
Δεύτερος Έλληνας και 15ος στη γενική κατάταξη του Lloyd’s List Top 100 in Shipping 2017, είναι ο Γιώργος Προκοπίου, για τον οποίο εκτιμάται πως διαθέτει «καλή αίσθηση των αγορών και για τα δεξαμενόπλοια και για το υγροποιημένο φυσικό αέριο και το ξηρό φορτίο».
Σην 26η θέση, η Αγγελική Φράγκου, για την οποία εκτιμάται ότι «δύσκολα θα μπορούσε να έχει κάνει περισσότερα το 2017 για να αναπτύξει τον όμιλό της».
Ακολουθούν στην 27η ο Γιώργος Οικονόμου, στην 29η ο Παναγιώτης (Peter) Γ. Λιβανός, στην 38η θέση ο Πέτρος Παππάς, επικεφαλής της Star Bulk, και στη 46η ο Νικόλας Τσάκος, πρόεδρος της διεθνούς ένωσης πλοιοκτητών δεξαμενοπλοίων, Intertanko.
Στην 54η θέση φιγουράρει ο επικεφαλής της Costamare, Κωστής Κωνσταντακόπουλος. Στην 57η, ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης και στην 66η θέση κατατάσσεται ο Ευάγγελος Μαρινάκης. Ο Πέτρος Γεωργιόπουλος είναι στην 69η θέση, ως επικεφαλής της General Maritime, και ο Γιάννης Πλατσιδάκης, επικεφαλής της Ενώσεως Πλοιοκτητών Φορτηγών Πλοίων Intercargo και εκ των κορυφαίων στελεχών του ομίλου Angelicoussis, είναι στην 83η.
Ακολουθεί ο Πάνος Λασκαρίδης, πρόεδρος από φέτος της Ευρωπαϊκής Ενωσης Πλοιοκτητών, ECSA, στην 95η θέση, και στην 96η η Δέσποινα Θεοδοσίου, επικεφαλής της ομάδας πίεσης Women’s International Shipping & Trading Association (Wista).