Αναστέλλεται η διαπραγμάτευση της Folli Follie - Η ανακοίνωση του ΧΑΑ

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς  ζήτησε από το Χρηματιστήριο Αθηνών την αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της Folli Follie, γιατί η εταιρία δήλωσε αδυναμία παροχής στοιχείων που αφορούν στις οικονομικές της καταστάσεις

Η απόφαση του ΧΑ συνέπεσε ακόμη με την πληροφορία ότι οι τράπεζες ζήτησαν πρόσθετες εξασφαλίσεις για τα δάνεια που έχουν χορηγήσει στον όμιλο  Folli Follie για την  εξασφάλιση των δανείων τους προς την εταιρεία. (δες σχετικό ρεπορτάζ)

Η ανακοίνωση

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει: «Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προέβη σήμερα, πριν την έναρξη της διαπραγμάτευσης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στην αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Folli Follie A.E., μετά από επιστολή – αίτηση αναστολής διαπραγμάτευσης που απέστειλε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η εταιρία. Στην επιστολή αυτή η εταιρία δήλωσε αδυναμία παροχής στοιχείων που αφορούν στις οικονομικές της καταστάσεις και για το λόγο αυτό η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζήτησε από το Χρηματιστήριο Αθηνών την αναστολή διαπραγμάτευσης».

Με αίτημα της εταιρίας

Είχε προηγηθεί, μετά από τις σημαντικές απώλειες των τελευταίων ημερών, το αίτημα της εταιρείας για την προσωρινή αναστολή της μετοχής της, αφού, μετά και το -24,88% που έκλεισε χθες και τα 4,8 ευρώ, οι απώλειες από τις 3 Μαΐου, όπου και έγινε η παρουσίαση του fund QCM στη Νέα Υόρκη, και δήλωσε ότι τηρεί short θέσεις στην εισηγμένη λόγω των αμφιβολιών του για τις οικονομικές της καταστάσεις, αγγίζουν το 70%.

Τι λέει το ΧΑΑ

Στην ανακοίνωσή του, το Χρηματιστήριο Αθηνών αναφέρει ότι «μετά από αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σε συνέχεια σχετικού αιτήματος της εταιρίας Folli Follie αναστέλλεται η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρίας, από σήμερα 25 Μαΐου 2018, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 17 του ν. 3371/2005.

Από την ίδια ημερομηνία αναστέλλεται και η διαπραγμάτευση των παραγώγων προϊόντων  και των προϊόντων δανεισμού των μετοχών της εν λόγω εταιρίας».

Τι λέει η Folli Follie

Aπό την πλευρά της, η εταιρεία έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της, ότι «μετά την εξακολουθούμενη και συντονισμένη διασπορά παραπλανητικών ειδήσεων, η οποία έχει δημιουργήσει αδικαιολόγητα ένα έντονα αρνητικό κλίμα για την εταιρεία μας, με σχετικό έγγραφο αίτημά της, ζήτησε σήμερα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την αναστολή της διαπραγμάτευσης των κινητών αξιών της εταιρείας μας, που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας μας από την ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία Ernst & Young, στη διάθεση της οποίας η εταιρεία μας ήδη θέτει όλα τα ζητούμενα στοιχεία».

economico.gr