Νευρικότητα και πτώση στο Χρηματιστήριο μετά την ανεξαρτητοποίηση Λαζαρίδη

Νευρικότητα η οποία μεταφράσθηκε σε πωλήσεις και συνακόλουθα και σε πτώση των τιμών των μετοχών προκάλεσε στο χρηματιστήριο ο κίνδυνος κατάρρευσης της κυβέρνησης καθώς έχει απομείνει με 152 βουλευτές μετά την ανεξαρτητοποίηση του Λαζαρίδη των ΑΝΕΛ. Οι επενδυτές πανικοβλήθηκαν και έτσι το ελληνικό χρηματιστήριο διολίσθησε στο χαμηλό της ημέρας και τις 768.89 με απώλεια που ξεπέρασε την μία ποσοστιαία μονάδα (-1.05%).

Τα δείγματα ρευστότητας στο πολιτικό σκηνικό επισκιάζουν κάθε άλλη θετική εξέλιξη όπως είναι η πρόσφατη συμφωνία στο Eurogroup για το χρέος και η αναβάθμιση της Ελλάδος σε Β+ από την Standard and Poor’s.

Ισχυρές ήταν οι απώλειες που κατέγραψαν οι τράπεζες καθώς στο τελευταίο μισάωρο της συνεδρίασης εντάθηκαν οι πιέσεις με αποτέλεσμα να κλείνουν στο σύνολό τους στα χαμηλά της ημέρας στην δημοπρασία.

Με τις μεγαλύτερες απώλειες έκλεισε η Εθνική στο -4,77% πραγματοποιώντας το 55% του συνολικού όγκου συναλλαγών.

Mε μεικτές τάσεις έκλεισαν και οι μετοχές του του FTSE 25 και με χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα καθώς την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι Jumbo, ΟΠΑΠ, ΟΛΠ και ΕΧΑΕ ενώ με την μεγαλύτερη πτώση έκλεισαν οι Motor Oil, ΔΕΗ και Τιτάν.

Από σήμερα οι μετοχές της Motor Oil διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 1 ευρώ ανά μετοχή και οι μετοχές της Τιτάν χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,50 ευρώ ανά μετοχή.

Ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο έκλεισε στις 768 μονάδες στο χαμηλό της ημέρας ενώ ενδοσυνεδριακά προσέγγισε τις κρίσιμες τεχνικά 780 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε στις 892,30 μονάδες στο χαμηλό της ημέρας κάτω από τις ισχυρό σημείο στήριξης των 900 μονάδων, χάνοντας ποσοστό 3,69%.

Στο πλαίσιο αυτό ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο έκλεισε πτωτικά στις 768 μονάδες με πτώση -1,05% έχοντας υψηλό στις 779,99 μονάδες και χαμηλό στις 768,89 μονάδες
Ο τζίρος και ο όγκος σε χαμηλά επίπεδα και επικεντρώθηκε στον τραπεζικό κλάδο.

Αναλυτικότερα η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 40 εκατ. ευρώ εξ αυτών 6,5 εκατ. ευρώ σε πακέτα και ο όγκος 27 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 21 εκατ. μετοχές διακινήθηκαν στις τράπεζες.

Διενεργήθηκαν προσυμφωνημένες συναλλαγές αξίας 6,58 εκατ. ευρώ και όγκου 3,20 εκατ. τεμαχίων πραγματοποιήθηκαν στο ελληνικό χρηματιστήριο.

 

Από το newsroom του economico.gr