Να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση εντός του 2015, ζητά η επικεφαλής του SSM

Παρέμβαση από την επικεφαλής του SSM για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Η D. Nouy στις δηλώσεις της στην αρμόδια επιτροπή του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου τονίζει ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση εντός του 2015 και γι’ αυτό «είναι σημαντικό τα απαραίτητα κεφάλαια να είναι έγκαιρα διαθέσιμα».

«Νωρίς το καλοκαίρι η αβεβαιότητα που περιέκλειε το ελληνικό πρόγραμμα ήταν για εμάς, όπως και για εσάς, στο επίκεντρο της προσοχής. Για τις ελληνικές τράπεζες αυτές οι εξελίξεις συνεπάγονταν την επαναφορά ενός πολύ έντονου και αγχωτικού επεισοδίου. Γι’ αυτό παρακολουθήσαμε πολύ στενά τις εξελίξεις και κάναμε εποπτικές κινήσεις όταν ήταν απαραίτητο.

Ανακουφιστήκαμε που μια συμφωνία επιτεύχθηκε στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουλίου. Σε συνέχεια της Συνόδου Κορυφής, διενεργούμε τώρα ενδελεχή αξιολόγηση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, για να καθορίσουμε τις κεφαλαιακές ανάγκες, όπως αναφέρει το euro2day. Η ανακεφαλαιοποίηση θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του έτους. Γι’ αυτό είναι σημαντικό τα διαθέσιμα κεφάλαια να είναι έγκαιρα διαθέσιμα».