Αλεξιάδης: Ένας ακατάσχετος λογαριασμός για τις χρεωμένες επιχειρήσεις

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε από τη Βουλή νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία θα κατατεθεί εντός των επομένων ημερών, βάσει της οποίας κάθε επιχείρηση με χρέη προς το Δημόσιο θα διατηρεί έναν και μοναδικό ακατάσχετο λογαριασμό για έσοδα μέσω POS και κάλυψη εξόδων – αγορών για ανάγκες της επιχείρησης μέσω κάρτας.

Περαιτέρω έστειλε αυστηρή προειδοποίηση προς όσους αισχροκερδούν ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τους νόμους και το Σύνταγμα, ενώ υποστήριξε ότι το υπουργείο Οικονομικών κ η κυβέρνηση «μόνο με το διάβολο δεν θα συνεργαστεί» στο πλαίσιο του αγώνα τους για την πάταξη της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και της διαφθοράς».

Αναφερόμενος εξάλλου στις προμήθειες των τραπεζών για τα POS, τις χαρακτήρισε υψηλές τονίζοντας ότι αυτές πρέπει να μειωθούν, προαναγγέλλοντας ότι θα αποστείλει επιστολές σε όλες τις τράπεζες για τον σκοπό αυτό. Περαιτέρω σημείωσε ότι θα ληφθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη μείωση του κόστους αγοράς και συντήρησης των μηχανημάτων για τις συναλλαγές με πλαστικό χρήμα ( POS).

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή ανέφερε ότι το Υπουργείο Οικονομικών θα προβεί στις απαραίτητες διατάξεις και παρεμβάσεις για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, ώστε να ενισχύσει τον αγώνα κατά της διαφθοράς, της διαπλοκής και του λαθρεμπορίου.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης κάλεσε τις τράπεζες «να συνεργαστούν για την αλλαγή της νοοτροπίας και για την εφαρμογή των ρυθμίσεων και όχι για να αυξήσουν κάποιοι τα κέρδη τους».

Ο ίδιος ανέφερε ότι σε συνάντηση που έγινε με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, υπήρξε συμφωνία για το θέμα και ότι θα ακολουθήσει συνάντηση με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

«Αν επεκτείνουμε τις τραπεζικές συναλλαγές, θα υπάρξει κοινωνικό όφελος. Θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία με όλους ώστε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα όπως είχαμε στην αύξηση των εσόδων Δημοσίου και στα τέλη κυκλοφορίας παρά τα όσα λέγανε διάφοροι» δήλωσε τέλος ο Αναπληρωτής Υπουργός.

Πηγή: skai.gr