«Βλέπει» κλείσιμο της αξιολόγησης στις 24 Μαΐου ο Ευ. Μυτιληναίος

Την εκτίμηση ότι στις 24 Μαΐου θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, οπότε θα ακολουθήσουν κινήσεις από την ΕΚΤ, βάσει των οποίων αναμένεται να πέσει το επιτόκιο του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου στο 5% – ίσως και παρακάτω – δίνοντας έτσι το σήμα ανοίγματος των capital markets, έκανε πριν από λίγο, ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, μιλώντας στην 26η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του ομώνυμου Ομίλου.

Ο ίδιος χαρακτήρισε πολύ σημαντικό, από κάθε άποψη, το πολυνομοσχέδιο που προωθείται άμεσα στη Βουλή. Σύμφωνα με τον κ. Μυτιληναίο, η 24η Μαΐου είναι καθοριστική ημερομηνία, κοντά στο δημοψήφισμα της Βρετανίας για την παραμονή της ή μη στην Ε.Ε. και οι Ευρωπαίοι δεν θα ήθελαν να γίνει αυτό, με εκκρεμές το ελληνικό θέμα.

Υποστήριξε ακόμη, πως οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις, το 2016, εξαρτώνται πρωτίστως από τα αμερικανικά επιτόκια, η δε Κίνα εξακολουθεί να αποτελεί απρόβλεπτο παράγοντα, αν και οι ανησυχίες των αγορών έχουν κάπως υποχωρήσει και ευχήθηκε, μάλιστα, αυτό το trend να υπερισχύσει.

Σε ό,τι αφορά τον απολογισμό των πεπραγμένων του Ομίλου, το περασμένο έτος, ο πρόεδρος του σημείωσε πως κράτησε τον τζίρο στο 1,4 δισ., τη λειτουργική κερδοφορία στα 234 εκατ. ευρώ και την εξαγωγική δραστηριότητα στο 80%, πάρα το περιβάλλον κινουμένης άμμου στο ρυθμιστικό της ενέργειας.