"Μπλόκο" στην εκλογή νέου CEO στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ από τον SSM

Σε μια εξέλιξη της τελευταίας στιγμής που προκαλεί ανησυχία στον τραπεζικό και επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, ο SSM “μπλόκαρε” στην ανάδειξη του νέου CEO της Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ, όπου μέχρι και χτες παρουσιάζονταν ως σχεδόν σίγουρος, έχοντας λάβει την έγκριση του ΤΧΣ, ο Χρήστος Παπαδόπουλος.

Η εμπλοκή αποδίδεται από τραπεζικά στελέχη στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ του επενδυτικού fund Paulson, που εμφανίζεται να είναι σήμερα ο μεγαλύτερος μέτοχος μειοψηφίας στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ, και την υπόλοιπη διοίκηση. Όπως επισημαίνουν, η κίνηση αυτή είναι μέρος σχεδίου για την υφαρπαγή του συνόλου των δανείων των μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων και άρα του πλήρους ελέγχου του ελληνικού επιχειρείν από ξένα κερδοσκοπικά funds με επικεφαλής τον Τζον Πόλσον.

Η αίσθηση μάλιστα στην αγορά είναι ότι ο Πόλσον επιδιώκει να τοποθετήσει διευθύνοντα σύμβουλο της αρεσκείας του, προκειμένου να ελέγξει τη μεγαλύτερη σε μέγεθος τράπεζα της χώρας, η οποία έχει και τη μεγαλύτερη έκθεση σε δάνεια ελληνικών επιχειρήσεων σε πολύ σημαντικούς τομείς της οικονομίας.