Βόμβα Χουλιαράκη για τα ειδικά μισθολόγια: Κανένας υπουργός δεν έχει δώσει ισοδύναμα μέτρα

Αναστάτωση έχει προκαλέσει η δήλωση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη στη Βουλή για τα ειδικά μισθολόγια.

Συγκερκιμένα ο κ.Χουλιαράκης δήλωσε πως ενώ  υπουργοί είχαν δηλώσει πως θα προτείνουν ισοδύναμα ώστε να μην παγώσουν τα ειδικά μισθολόγια, έως και σήμερα κανείς δεν έχει προτείνει το παραμικρό. «Μέχρι σήμερα το υπουργείο οικονομικών δεν έχει λάβει ισοδύναμα μέτρα προκειμένου να αποφύγουμε το πάγωμα των ειδικών μισθολογίων»

Παράλληλα, πρόσθεσε πως οι υπουργοί έχουν διάστημα τριών μηνών για να καταθέσουν τις ισοδύναμες δικές τους προτάσεις. «Οι προτάσεις αυτές πρέπει να φορούν σε μέτρα μόνιμου χαρακτήρα. Ο χρόνος είναι άφθονος και το υπουργείο περιμένει να λάβει και να αξιολογήσει τις προτάσεις μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάω αυτό δεν έχει γίνει».

Μάλιστα, εξαπέλυσε επίθεση και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, ο οποίος, αν και είχε πει συγκεκριμένα ισοδύναμα, τελικά στο ΥΠΟΙΚ δεν έστειλε τίποτα. «Και εγώ άκουσα τον κύριο Καμμένο να τοποθετείται με ακρίβεια με νούμερα και με κωδικούς, αλλά περιμένω όλα αυτά να σταλούν στο υπουργείο», είπε ο κ.Χουλιαράκης.

Ακόμη, και ο βουλευτής της ΝΔ, Θανάσης Δαβάκης, δήλωσε “άλλα είχαμε ακούσει από τον κ. Καμμένο. Είχε πει ότι οι κωδικοί για τους οποίους μιλάτε έχουν κατατεθεί στο υπουργείο Οικονομικών”, και επιπλέον αναφέρθηκε σε παλαιότερες δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας για επιστροφές- διαφορές από εξοπλιστικά, την αξιοποίηση της περιουσίας των ενόπλων δυνάμεων κοκ.

Υπενθυμίζεται πως  πριν το τέλος Σεπτεμβρίου η κυβέρνηση θα νομοθετήσει για τα ειδικά μισθολόγια, τα οποία θα παγώσουν από 1 Ιανουαρίου 2017.

Αξίζει να σημειωθεί πως την ίδια στιγμή, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, χαρακτήρισε “επιστημονικά αδόκιμη”  την άποψη του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ ότι το κόστος της «διαπραγμάτευσης Βαρουφάκη» ξεπέρασε τα 100 δισ. ευρώ αν υπολογιστεί και η απώλεια στο ΑΕΠ.

«Υποπτεύομαι ότι η εκτίμηση Ρέγκλινγκ στηρίζεται στον δανεισμό», είπε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών απαντώντας στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Κρεμαστινό, και πρόσθεσε: «Από τα 86 δισ. του δανείου περίπου τα ¾, δηλαδή περίπου 50 δισ., είναι για ανακύκλωση χρέους που έχει συσσωρευτεί. Δεν μπορώ να καταλάβω από πού προκύπτει αυτό που λέει, είναι επιστημονικά αδόκιμο».