"ΌΧΙ" και πάλι "Όχι" από το Σόιμπλε για το χρέος - Η Ελλάδα ζει πέρα από τις δυνατότητές της

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τοποθετήθηκε για τρίτη φορά μέσα στην εβδομάδα αναφορικά με το ελληνικό χρέος, επιβεβαιώνοντας και πάλι την άκαμπτη στάση του για το θέμα.

“Η περικοπή του ελληνικού χρέους δεν θα βοηθήσει την Ελλάδα. Η χώρα δεν θα έχει προβλήματα με την εξυπηρέτησή του μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια”, τόνισε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο στην Φρανκφούρτη.

Ο Σόιμπλε όμως δεν ολοκλήρωσε εδώ, καθώς εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση στην Αθήνα, κατηγορώντας την ελληνική Κυβέρνηση ότι «δεν έχει κάνει ακόμη αρκετά με τις μεταρρυθμίσεις στη διοίκηση, το εργατικό δίκαιο και την εσωτερική αγορά, που θα μπορούσαν να την οδηγήσουν στην ανάπτυξη».

Μάλιστα τόνισε ότι η Ελλάδα ζει πέρα από τις δυνατότητές της, σημειώνοντας ότι με την ελάφρυνση του χρέους η χώρα “δεν θα μπορεί να κάνει περισσότερα. Θα συμβεί το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Τέλος, αναφορικά με τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανέφερε ότι «θα συζητήσουμε για τον μελλοντικό ρόλο του Ταμείου στα προγράμματα διάσωσης».