EWG: Δεν "ξεκλείδωσαν" τα μέτρα για το χρέος - Το έγγραφο που ζητούν οι δανειστές

Παραμένουν οι διαφορές στο EuroWorking Group το οποίο ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης. Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν οι πιθανές επιπτώσεις που θα έχουν τα πρόσφατα νομοθετημένα μέτρα στην εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων που συμφωνήθηκαν στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ευρωπαίοι ζήτησαν έγγραφη διαβεβαίωση από το Υπουργείο Οικονομικών ότι η παροχή στους συνταξιούχους είναι εφάπαξ και όχι επαναλαμβανόμενη.

Κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι μέσα στο επόμενο 48ωρο θα φανεί λευκός καπνός και θα ξεμπλοκάρουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το Χρέος.

Oπως ανέφερε Ευρωπαίος αξιωματούχος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ανταλλαγή απόψεων έγινε με «εποικοδομητικό τρόπο» και υπήρξε συζήτηση σχετικά με τις πιθανές επιλογές προκειμένου να «ξεπαγώσει» η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος. «Οι διαβουλεύσεις στα κράτη-μέλη θα συνεχιστούν μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης, όταν θα ληφθεί η τελική απόφαση για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στο μέλλον», κατέληξε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.