Ντομπρόβσκις: Δεν διαπραγματευόμαστε για το Brexit πριν την επίσημη διαδικασία διαζυγίου

Ασυγκίνητοι παραμένουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες από τις προτάσεις της Βρετανίας για το Brexit τουλάχιστον μέχρι να ενεργοποιηθεί το Άρθρο 50 και να ξεκινήσουν οι επίσημες διαπραγματεύσεις διαζυγίου, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις στο CNBC.

Από το Νταβός ο κ. Ντομπρόβσκις δήλωσε στο CNBC ότι «το σκεπτικό (σ.σ. της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) γενικά για θέματα που σχετίζονται με το Brexit είναι ότι δεν θα εισέλθουμε σε διαπραγματεύσεις ή προδιαπραγματεύσεις, ούτε θα λάβουμε θέση πριν η Βρετανία επίσημα γνωστοποιήσει την πρόθεσή της να αποχωρήσει». Παράλληλα ο κ. Ντομπρόβσκις παραδέχθηκε ότι η Κομισιόν αναμένει αρνητικό αντίκτυπο τόσο για την Ε.Ε. όσο και για την Μεγάλη Βρετανία συνεπεία του Brexit και πρόσθεσε ότι «για την Ε.Ε., έως τα τέλη αυτού του έτους, η εκτίμηση είναι κάπου μεταξύ 0,2 και 0,4 ποσοστιαίες μονάδες. Για τη Βρετανία, ανάλογα με τις επιλογές που γίνονται μπορεί να είναι μεγαλύτερο- μεταξύ 1 και 2,5 ποσοστιαίων μονάδων και πράγματι αυτός ο οικονομικός αντίκτυπος θα εξαρτηθεί από συγκεκριμένες επιλογές που θα γίνουν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει δεσμευθεί να ξεκινήσει τις επίσημες διαπραγματεύσεις ενεργοποιώντας το Άρθρο 50 πριν από τα τέλη Μαρτίου.