Βλ. Ντομπρόβσκις: Δεν προσφέρουν βοήθεια οι στείρες συζητήσεις για το ελληνικό πρόγραμμα

Καμία βοήθεια στην ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος δεν προσφέρουν οι στείρες συζητήσεις και η επαναφορά σε μια περίοδο οικονομικής αστάθειας δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της ΕΕ Βάλντις Ντομπρόβσκις, την ώρα που η Ελλάδα επανέρχεται σε τροχιά ανάπτυξης.

Ερωτηθείς, για το ελληνικό ζήτημα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά τη λήξη του Ecofin, ο κ. Ντομπρόβσκις υπογράμμισε ότι “η συμφωνία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι δυνατή αν συνδράμουν όλες οι πλευρές με εποικοδομητικό τρόπο, επανέλαβε ότι όλοι εργάζονται για να διασφαλίσουν την επιτυχή ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης” και πρόσθεσε ότι οι διαπραγματεύσεις ως προς τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, βρίσκονται σε εξέλιξη.

Παράλληλα μίλησε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για τις θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας λέγοντας ότι οι δημοσιονομικές αποδόσεις είναι ελαφρώς καλύτερες από το προβλεπόμενο και σημείωσε ότι “η Ελλάδα πέτυχε τους δημοσιονομικούς της στόχους το 2015, ενώ το 2016 υπάρχει σημαντική υπεραπόδοση των στόχων”. Σε ό,τι αφορά την τρέχουσα χρονιά, ο Λετονός επίτροπος υπογράμμισε ότι “η Ελλάδα βρίσκεται σε σωστή τροχιά και εκτιμάται ότι θα επιτύχει το στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα στο 1,75% του ΑΕΠ, ενώ και για το 2018 όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι μάλλον θα επιτευχθεί ο στόχος του 3,5% του ΑΕΠ”.