Δ. Παπαδημητρίου: Δεν θα παραβιαστούν οι «κόκκινες γραμμές»

«Οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές είναι σκληρές, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να παραβιαστούν οι “κόκκινες γραμμές” της κυβέρνησης», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, επισημαίνοντας ότι από το 2010 όλες οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για τις αξιολογήσεις και τα προγράμματα «βγαίνουν λανθασμένες παταγωδώς».

Σε δηλώσεις του από τη Ρόδο, όπου βρίσκεται για να παραστεί σε εκδήλωση που οργανώνει η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παπαδημητρίου επανέλαβε ότι «δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα για το 2019 και μετά».

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο «κόφτης» δημοσίων δαπανών που ζητούν ως εγγύηση οι δανειστές, δεν πρόκειται να εφαρμοστεί, διότι «όπως και το 2016 οι στόχοι θα υπερκαλυφτούν». Ο υπουργός Οικονομίας εξέφρασε, επίσης, την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, επισημαίνοντας ότι ήδη η χώρα έχει αλλάξει σελίδα και ότι στόχος παραμένει η αύξηση των επενδύσεων και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ