Ιδιοκτήτες "σκοτώνουν" ακίνητα - Σπίτια στην Εκάλη σε τιμές... Δραπετσώνας

Όλο και πιο χαμηλές εμφανίζονται οι τιμές των ακινήτων, ακόμη και σε “απλησίαστες” περιοχές όπως η Εκάλη και το Παλαιό Ψυχικό.

Μάλιστα συγκρίνοντας τις τιμές από το 2008 μέχρι το τέλος του 2016, σε ορισμένες περιπτώσεις η πτώση ξεπερνά ακόμη και το 65%.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύει η “Καθημερινή της Κυριακής”, διαθέτοντας κανείς ένα ποσό μεταξύ 40.000-50.000 ευρώ, μπορεί να αγοράσει διαμέρισμα 100τμ και μάλιστα σε εξαιρετική κατάσταση, σε περιοχές όπως το Κερατσίνι, η Δραπετσώνα και το Πέραμα. Για μια αντίστοιχη αγορά το 2008, το ποσό αυτό ήταν διαμορφωμένο στα 120.000 ευρώ.

Το ίδιο δημοσίευμα σημειώνει ότι το ίδιο ελκυστικές είναι και οι τιμές ακινήτων σε πολύ ακριβές περιοχές της Αττικής, όπως η Εκάλη και το Παλαιό Ψυχικό. Τα στοιχεία αναφέρουν ότι το μέσο κόστος διαμορφώνεται σε 160.000 και 200.000 ευρώ αντίστοιχα, όταν πριν από λίγα χρόνια τα ίδια ακίνητα κόστιζαν ακόμη και υπερδιπλάσια ποσά.

Ωστόσο, ακόμη και με αυτές τις χαμηλές τιμές τα ακίνητα αυτά πολύ δύσκολα βρίσκουν νέους ιδιοκτήτες, καθώς κάθε σχετική αγορά συνδέεται πλέον με τα έξοδα για τον ΕΝΦΙΑ.

Το ίδιο ρεπορτάζ σημειώνει ότι υπάρχουν και “ακραίες” περιπτώσεις, όπου ακίνητα πωλούνται έναντι 3.000 και 4.000 ευρώ, ωστόσο πρόκειται για πολύ παλιές κατασκευές σε υποβαθμισμένα σημεία της Αθήνας. Με αυτόν τον τρόπο οι ιδιοκτήτες τους απλώς επιχειρούν να τα ξεφορτωθούν, με σκοπό να χρησιμοποιήσουν το ρευστό χρήμα σε άλλες υποχρεώσεις τους.

Φορείς του κλάδου ακινήτων που επικαλείται η εφημερίδα, τονίζουν ότι τέτοιου είδους πωλήσεις είναι λιγοστές και αφορούν κατασκευές που ακόμα και αν η αγορά λειτουργούσε φυσιολογικά, δύσκολα θα έβρισκαν αγοραστές.