Ο Ντάισελμπλουμ επισπεύδει: Καλεί δανειστές & Ελλάδα στις Βρυξέλλες για να βρεθεί λύση

Έντονη και παρασκηνιακή κινητοποίηση παρατηρείται εκ μέρους του Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος φέρεται να κινεί τις διαδικασίες ώστε να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και των δανειστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ολλανδός πολιτικός επικοινωνεί με το επιτελείο της ελληνικής Κυβέρνησης, τους εκπροσώπους των Θεσμών, αλλά και με τη Γερμανία, προκειμένου να προγραμματιστεί εντός της εβδομάδας μια συνάντηση με όλες τις πλευρές στις Βρυξέλλες.

Στόχος της κρίσιμης αυτής σύσκεψης είναι να “κλείσουν” όλα τα εκκρεμή ζητήματα, με απαραίτητες τις υποχωρήσεις από όλους, ώστε να ετοιμαστούν οι συνθήκες για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στις συνομιλίες θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι όλων των δανειστών (και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου) και ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Οι εξελίξεις αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη, ωστόσο γνωστοποιούνται λίγες ημέρες πριν από το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου και μερικές εβδομάδες πριν από τις εκλογές της Ολλανδίας που έχουν προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Μάρτιο.