Γερμανικό CSU: Χωρίς ΔΝΤ τελειώνει η οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας

Στην περίπτωση που το ΔΝΤ αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα, τότε  τα μέλη της Bundestag δεν θα ψηφίσουν νέα οικονομική στήριξη προς τη χώρα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των συντηρητικών υπό την καγκελάριο Μέρκελ, Χανς-Πέτερ Φρίντριχ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters, ο Φρίντριχ ρωτήθηκε εάν υπάρχει κάποιο σενάριο, σύμφωνα με το οποίο η ομοσπονδιακή Κάτω Βουλή της Γερμανίας, θα τασσόταν υπέρ της συνέχισης του προγράμματος στήριξης χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ. «Επ’ ουδενί. Αυτός ήταν ρητός όρος του τρίτου προγράμματος», απάντησε.

«Χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ, δεν θα υπάρξουν περαιτέρω δάνεια βοήθειας. Το ΔΝΤ πρέπει να παραμείνει στο πρόγραμμα, επέμεινε ο Φρίντριχ, στέλεχος της Ένωσης Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), του αδελφού κόμματος στη Βαυαρία της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Μέρκελ.

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις αυτές γίνονται μια ημέρα πριν από τη συνάντηση της Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ με τη Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στο Βερολίνο. Ένα από τα βασικά θέματα που θα συζητηθούν, είναι η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.