Ρέγκλινγκ: Εάν το επόμενο 18μηνο πάει καλά, η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές

Στα μέσα της επόμενης χρονιάς η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές εκτίμησε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (EMS) Κλάους Ρέγκλινγκ σε δηλώσεις του στην γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung. Ο κ. Ρέγκλινγκ υπογράμμισε ότι αναμένει από τα μέσα του 2018, η Ελλάδα θα «σταθεί ξανά στα πόδια της και θα μπορεί να δανείζεται μόνη της από τις αγορές» και πρόσθεσε ο επικεφαλής του EMS σύμφωνα με τη Süddeutsche Zeitung και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ ότι «εάν οι επόμενοι 18 μήνες αξιοποιηθούν καλά, είμαι αισιόδοξος ότι αυτό θα είναι το τελευταίο πρόγραμμα που θα χρειαστεί η Ελλάδα να εφαρμόσει».

Παράλληλα ο κ. Ρέγκλινγκ εξέφρασε την άποψη πως μπορεί να δει τον ΕΜΣ να χορηγεί από μόνος του δάνεια σε κράτη μέλη της ευρωζώνης που θα το χρειαστούν στο μέλλον ενώ σε ό,τι αφορά την περίπτωση της Ελλάδας έσπευσε να προσθέσει ότι έχουν γίνει ήδη διαφορετικής φύσης και χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, δεν θα μπορέσουν να εκταμιευθούν άλλες δόσεις στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος.

Καταλήγοντας ο επικεφαλής του EMS εξήγησε ότι «εάν το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει, αυτό δεν θα συνάδει με αυτό που οι κυβερνήσεις έχουν συμφωνήσει με τα κοινοβούλιά τους».