Βόμβα... made in Germany: Ο Σόιμπλε ζητά να κοπούν από τώρα οι συντάξεις

Σε μια δήλωση που προκαλεί πολλά ερωτήματα προχώρησε η εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών, η οποία είπε ξεκάθαρα πως “το συνταξιοδοτικό είναι μία από τις μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνεται στο τρέχον πρόγραμμα, άρα πρέπει να εκπληρωθεί στο τρέχον πρόγραμμα».

Η τοποθέτηση αυτή πηγαίνει “κόντρα” με το γεγονός ότι οι αλλαγές στο ασφαλιστικό συμφωνήθηκε να εφαρμοστούν μετά από το 2018.

Συνεχίζοντας η εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε -σύμφωνα με τον Real Fm- ότι το Βερολίνο θα επιμείνει για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%, διατηρώντας την πάγια θέση ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πρέπει να μείνει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Στην περίπτωση που εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, τότε οι Έλληνες συνταξιούχοι θα υποστούν νέες μειώσεις στις απολαβές τους και μάλιστα άμεσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις την Τρίτη ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών έκανε την παρακάτω δήλωση: «Κατανοώ ότι για πολιτικούς λόγους η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει σε νέες μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αργότερα».