Ρέγκλινγκ: Αβέβαιη η επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup της 20ής Μαρτίου

Αβέβαιη χαρακτήρισε την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης έως το Eurogroup της 20ής Μαρτίου ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στο ιαπωνικό πρακτορείο Nikkei. Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος επισήμανε ότι «η επίτευξη συμφωνίας έως το επόμενο Eurogroup δεν αποκλείεται, αλλά δεν είναι και σίγουρη» και ξεκαθάρισε ότι «πρέπει να γίνει αρκετή δουλειά ακόμη».

Παράλληλα εκτίμησε ότι ως προς τη δημοσιονομική προσαρμογή, τα εναπομείναντα βήματα για την Ελλάδα είναι «πολύ μικρά». Κληθείς να σχολιάσει την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας ο κ. Ρέγκλινγκ υποστήριξε ότι «η συνολική κατάσταση της Ευρώπης είναι αρκετά καλή» και σημείωσε ότι «η ανάπτυξη κινείται στα ίδια επίπεδα με τις ΗΠΑ». Σε ό,τι αφορά τις τράπεζες διαβεβαίωσε ότι ο ευρωπαϊκός κλάδος είναι κατά πολύ ισχυρότερος από ό,τι ήταν πριν την κρίση του 200* και τόνισε ότι «ελάχιστες τράπεζες έχουν προβλήματα και αυτές αποτελούν μεμονωμένες περιπτώσεις».

Ερωτηθείς για τις γαλλικές εκλογές, θεώρησε απίθανο το ενδεχόμενο η Μαρίν Λεπέν να γίνει πρόεδρος της χώρας και παρέπεμψε στα μέχρι στιγμής δημοσκοπικά ευρήματα ενώ έκανε ειδική μνεία στο Brexit επαναλαμβάνοντας ότι ο οικονομικός αντίκτυπος θα επιβαρύνει κατά κύριο λόγο το Ηνωμένο Βασίλειο και όχι την Ευρωπαϊκή Ένωση.