Νέα συνάντηση με τους θεσμούς στις 14:00- Παραμένουν οι διαφωνίες για τα εργασιακά

Μετά τις μαραθώνιες διαβουλεύσεις με τους θεσμούς οι οποίες ολοκληρώθηκαν στη 01.30 μετά τα μεσάνυχτα, η ελληνική πλευρά θα έχει νέα συνάντηση με τους θεσμούς σήμερα στις 14.00 το μεσημέρι. Κυβερνητικός παράγοντας δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ότι
«συνεχίστηκε η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις και κλείνουμε θέματα» ενώ σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, πραγματοποιήθηκαν πολλές συζητήσεις για τα μέτρα-αντίμετρα και για το ποια είναι τα θετικά μέτρα, είτε στο σκέλος των δαπανών είτε στο σκέλος των εσόδων.

Ταυτόχρονα διευκρίνισε ότι «υπάρχει συμφωνία σε σχεδόν όλο το “πακέτο” των θετικών μέτρων, με μία δύο διαφορές, όπως π.χ. πόσο θα κοπεί ο ένας ή ο άλλος φόρος». Στο ζήτημα των εργασιακών που επίσης συζητήθηκαν με τους θεσμούς ο κυβερνητικός αξιωματούχος διαπίστωσε ότι υπάρχουν ακόμα προβλήματα με το ΔΝΤ, ενώ όπως ανέφερε δεν εξετάστηκε καθόλου το θέμα του αφορολογήτου.

Επήλθε συμφωνία για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που αφορά τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια, ενώ έγινε γνωστό ότι θα «κουρεύεται» ο ΦΠΑ σε εξαιρετικές περιπτώσεις, αλλά δεν θα «κουρεύονται» οι ασφαλιστικές εισφορές. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σημερινό Euro Working Group θα διεξαχθεί μέσω τηλεδιάσκεψης στις 21.00 (ώρα Ελλάδας).