ΔΝΤ: Ναι, έχουμε ζητήσει να δεσμευθεί και η αντιπολίτευση για τα μέτρα

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όντως έχει ζητήσει από την αντιπολίτευση να δεσμευθεί για τα μέτρα, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου, Τζέρι Ράις, όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Πέμπτης.

Κατά την καθιερωμένη εβδομαδιαία ενημέρωση των συντακτών στην Ουάσινγκτον, ο Ράις δέχθηκε πολλές ερωτήσεις για το ελληνικό ζήτημα, ωστόσο δεν έδωσε πολλές λεπτομέρειες, καθώς η διαπραγμάτευση μεταξύ θεσμών και Ελλάδας είναι ακόμα σε εξέλιξη και σε ένα αρκετά εύθραυστο στάδιο.

Αναφερόμενος στις διαφωνίες που παραμένουν ανάμεσα στις δύο πλευρές, ο Τζέρι Ράις, επανέλαβε ότι αυτές εντοπίζονται στα πεδία του συνταξιοδοτικού και των εργασιακών, τονίζοντας πως «οι συζητήσεις συνεχίζονται στις Βρυξέλλες. Υπάρχει διαπραγμάτευση σε βασικά ζητήματα πολιτικής όπως το συνταξιοδοτικό και το εργασιακό, έχει σημειωθεί πρόοδος αλλά απομένει ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει προκειμένου να γεφυρωθούν οι διαφορές».

Συνεχίζοντας κάλεσε την ελληνική Κυβέρνηση να αποκτήσει «ισχυρή ιδιοκτησία» του προγράμματος, κάτι που υποστηρίζει τόσο το Ταμείο όσο και οι Ευρωπαίοι εταίροι. Όπως ανέφερε, «είναι σημαντικό να υπάρχει ισχυρή «ιδιοκτησία» του προγράμματος είναι αδιαμφισβήτητα σημαντική για την επιτυχία του και το ταμείο ενθαρρύνει την ελληνική κυβέρνηση να δομήσει ισχυρή στήριξη».

Σε ερώτηση σχετικά με τη δέσμευση της ελληνικής αντιπολίτευσης για τα μέτρα, ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου υποστήριξε ότι «είναι κάτι που όντως έχει ζητηθεί όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από άλλες χώρες, αλλά θα πρέπει πρώτα να φτάσουμε κοντά στο επίπεδο της συμφωνίας, ότι θα συμμετάσχουμε στο πρόγραμμα και ακόμη δεν βρισκόμαστε σε αυτό το στάδιο».

Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι «δεν είχαμε καμία επικοινωνία με κόμματα της αντιπολίτευσης».