Ρουκέτες Τόμσεν: Μειώνατε μισθούς αντί να κάνετε μεταρρυθμίσεις

Τη μια βόμβα πίσω από την άλλη εξαπέλυσε για τη χώρα μας ο Πολ Τόμσεν, επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ευρώπη.

Κατά την ομιλία του σε ημερίδα στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο Τόμσεν αναφέρθηκε στον τρόπο που εφαρμόστηκαν τα προγράμματα βοήθειας από τις ελληνικές Κυβερνήσεις, μιλώντας με κάθε άλλο παρά κολακευτικά λόγια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τόμσεν τόνισε πως «το βάρος του προγράμματος δόθηκε υπέρμετρα στη μείωση των μισθών και όχι στις μεταρρυθμίσεις στην αγορά προϊόντων».

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις, χαρακτήρισε «φοβερή» την αντίσταση που προβάλλει η Ελλάδα απέναντι στους δανειστές σχετικά με το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Όσο για το θέμα του ελληνικού ΑΕΠ, υπογράμμισε ότι για να επιστρέψει στα επίπεδα πριν από την κρίση θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο δεκαετίες, εκτιμώντας παράλληλα ότι η χώρα μας θα συνεχίσει να χρειάζεται τη βοήθεια των Ευρωπαίων εταίρων της για πολλά χρόνια ακόμα.

Όσο για τους Έλληνες συνταξιούχους, ο Τόμσεν δήλωσε ότι για πολλά χρόνια απολάμβαναν συντάξεις Γερμανία, ωστόσο αναγνώρισε ότι με τις σημερινές τους συντάξεις ενισχύουν ολόκληρες οικογένειες.