Ντάισελμπλουμ: Καμία συμφωνία στις 7 Απριλίου - Φρένο και από ΔΝΤ

Μπορεί από την ελληνική κυβέρνηση να “διέρρευσε” πως η συμφωνία με τους θεσμούς και η ψήφιση των απαιτούμενων μέτρων βρίσκονται πλέον προ των πυλών, ωστόσο, όπως φάνηκε λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο, που δεν ήταν άλλος από τον Γερούν Ντάισελμπλουμ. Ο πρόεδρος του Eurogroup, μόλις μισή ώρα μετά την είδηση πως το ελληνικό ζήτημα βαίνει, επιτέλους, καλώς, διέψευσε κάθε “διαρροή”, υπογραμμίζοντας πως ακόμα κι αν την Δευτέρα επιστρέψουν τα κλιμάκια των θεσμών στην Αθήνα, είναι πολύ νωρίς για να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της 7ης Απριλίου.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Ντάισελμπλουμ: «Η αξιολόγηση της Ελλάδας δεν θα ολοκληρωθεί στο επόμενο Eurogroup. Ελπίζουμε ότι θα μπορούμε να την εγκρίνουμε σύντομα, αλλά αυτό δεν θα γίνει στις 7 Απριλίου στη Βαλέτα, είναι πολύ νωρίς. Έχει σημειωθεί πολλή πρόοδος μεταξύ των Ευρωπαίων πιστωτών και της Ελλάδας για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Είναι πάντοτε δυνατό να συγκαλέσουμε ένα έκτακτο Eurogroup και αυτό δεν είναι επίσημη ανακοίνωση, αλλά η δυνατότητα παραμένει».

ΔΝΤ: Οι διαφορές παραμένουν

Στο ίδιο μήκος κύματος και το tweet του εκπροσώπου του ΔΝΤ Christophe Barraude, ο οποίος πριν από λίγο έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό: “Οι συζητήσεις συνεχίζονται, ωστόσο, οι διαφορές παραμένουν». ( | SPOKESMAN: GREEK DISCUSSIONS CONTINUING, DIFFERENCES REMAIN – BBG).

Εκπρόσωπος Κομισιόν: “Δεν έχει οριστεί ακόμα ημερομηνία για την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα”

Από την πλευρά της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δια μέσου της εκπροσώπου της, Ανίκα Μπράιντχαρτ, τόνισε ότι δεν έχει οριστεί ακόμα ημερομηνία επιστροφής των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Ενώ σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, εντός της μέρας, τα κλιμάκια των θεσμών αναμένεται να αποφασίσουν αν και πότε θα επιστρέψουν στην Αθήνα, ώστε να κλείσει η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (SLA).

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από λίγες ημέρες είχε ακουστεί η πιθανότητα για ένα έκτακτο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 28 Απριλίου ή στις αρχές Μαΐου.

Εξάλλου και ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστα Ζουράρις, αναφερόμενος στην ενημέρωση των βουλευτών των ΑΝ.ΕΛ από τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Έφη Αχτσιόγλου, υπογράμμισε πως η υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι η διαπραγμάτευση είναι υπό εξέλιξη, ενώ είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί και ένα έκτακτο Εurogroup στις αρχές Μαΐου, όπου θα τεθεί επί τάπητος το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους.