Ντομπρόβσκις: Να κλείσει άμεσα η δεύτερη αξιολόγηση

Με την αισιοδοξία ότι η Ελλάδα φέτος θα παρουσιάσει ανάπτυξη, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα ζητώντας από τους θεσμούς να κλείσει άμεσα η δεύτερη αξιολόγηση.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο του Αμερικανικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας στη Ουάσινγκτον, ο Βάλντις Ντομπρόβσκις, στήριξε την Ελλάδα και ζήτησε την άμεση ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος ούτως ώστε να διασφαλιστεί η οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

«Φυσικά είναι δύσκολο να συζητήσουμε για την οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς να αναφερθούμε στην Ελλάδα. Συνεπώς επιτρέψτε μου να πω δυο κουβέντες για την Ελλάδα. Ενώ βρίσκεται ακόμη σε πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας, η Ελλάδα αναμένεται να παρουσιάσει ανάπτυξη φέτος», είπε ο Ντομπρόβσκις.

«Είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος το συντομότερο δυνατό, για να διασφαλίσουμε ότι η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας θα συνεχιστεί και ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές το 2018. Από αυτή την άποψη, θέλουμε να ελπίζουμε σε αποφασιστική στήριξη από την αμερικανική κυβέρνηση όσον αφορά την συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο κ. Ντομπρόβσκις μάλιστα, συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν, μία συνάντηση που έγινε σε καλό κλίμα. Ενώ εκτός από την συνεργασία και τις σχέσεις ΕΕ -ΗΠΑ, ο Ντομπρόβσιτς ανέφερε ότι τη συζήτηση των δύο ανδρών απασχόλησαν και θέματα που αφορούν στην ελληνική οικονομία.