Handelsblatt: Τα βρήκαν Σόιμπλε με ΔΝΤ - Δυσάρεστη η συμφωνία για την Ελλάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες της Handelsblatt, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως μέχρι αυτή τη στιγμή, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλγφκγανκ Σόιμπλε και το ΔΝΤ έχουν ήδη καταλήξει σε τελική συμφωνία για το θέμα του ελληνικού χρέους.

Όπως γράφει στο άρθρο της η γερμανική οικονομική εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές που όμως δεν κατονομάζει, για το περιεχόμενο της ενδεχόμενης συμφωνίας έγινε ήδη συζήτηση και κατά τη συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών στο Εurogroup.

Σύμφωνα με την υπό συζήτηση λύση, το ΔΝΤ θα δηλώσει σύντομα ότι παραμένει στο τρέχον πρόγραμμα για την Ελλάδα, αλλά οικονομικά θα συμμετάσχει στο τέλος του, όταν θα υποβάλει την τελική του ανάλυση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Βρισκόμαστε λοιπόν μπροστά από μία λύση που διασώζει το γόητρο τόσο του κ. Σόιμπλε όσο και του ΔΝΤ. Ο μεν υπουργός Οικονομικών θα μπορεί να παραπέμπει στην παραμονή του δεύτερου, ενώ συγχρόνως το ΔΝΤ θα συμμετέχει χωρίς να καταβάλει χρήματα.

Στην περίπτωση αυτή o Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης (ESM) θα κατέβαλε την τρίτη δόση στην Ελλάδα και τους επόμενους μήνες οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ θα προσπαθήσουν να διευθετήσουν τη διαμάχη για την ελάφρυνση του χρέους, ώστε τελικά να συμμετάσχει και οικονομικά το ΔΝΤ.