Μιράντα Ξαφά: Ο Τσίπρας τα έχει κάνει θάλασσα- Ρήξη με τους θεσμούς σημαίνει χρεοκοπία

Καταπέλτης ήταν η Μιράντα Ξαφά πρώην στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε συνέντευξή της στα Παραπολιτικά 90,1, για το ζήτημα του ελληνικού χρέους και τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Τόνισε ότι σε περίπτωση ρήξης με τους θεσμούς στην ουσία θα έχουμε κηρύξει ανοιχτή χρεοκοπία και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα διακόψει τη χρηματοδότηση προς τις ελληνικές τράπεζες.

Εξέφρασε την άποψη ότι ο Αλέξης Τσίπρας τα έχει κάνει θάλασσα και προσπαθεί να βρει μια διαφυγή βλέποντας το ναυάγιο στο Eurogroup. Αναζητά, είπε, πολιτική λύση ενώ υπενθύμισε ότι κάθε φορά που το κάνει αυτό οι Ευρωπαίοι ηγέτες των παραπέμπουν στην ευρωζώνη

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, είπε η κυρία Ξαφά, έκανε σημαία το χρέος για να καταστήσει πιο εύπεπτα τα μέτρα που αναγκάστηκε να πάρει για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.

Επίσης εκτίμησε ότι στο επερχόμενο Eurogroup η Ελληνική κυβέρνηση θα υποχρεωθεί σε υποχώρηση στο θέμα το χρέους λέγοντας ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος κι ευχήθηκε να κλείσει η αξιολόγηση καθώς η ελληνική κυβέρνηση έχει αφήσει ουρές, δεν έχει υλοποιήσει κάποια μέτρα της συμφωνίας.