Η πρόταση Λεμέρ και η συνάντηση με Τσίπρα - Οι προσδοκίες της ελληνικής πλευράς

Κρίσιμες ώρες για την ελληνική κυβέρνηση, η οποία έχει πλέον σταματήσει τις προειδοποιήσεις ότι εάν στο Eurogroup δεν υπάρξει μία ικανοποιητική λύση θα οδηγήσει το θέμα στη Σύνοδο Κορυφής της 22ας Ιουνίου. Πλέον ρίχνει τους τόνους και αναζητά λύση στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την ερχόμενη Πέμπτη, με σύμμαχο την γαλλική πλευρά.

Η ελληνική κυβέρνηση πλέον έχει στρέψει τις προσπάθειές της ώστε να εξασφαλίσει:

-αξιοποίηση της γαλλικής πρότασης που προτείνει δημιουργία μηχανισμού ο οποίος θα προβλέπει «ρήτρα ανάπτυξης» στον ρυθμό αποπληρωμής του χρέους, ώστε να μην επιβαρύνεται η οικονομία, όταν δεν επιτυγχάνονται οι αναπτυξιακοί στόχοι, αλλά να μένει δημοσιονομικός χώρος για πολιτικές ανάπτυξης.

-εκπόνηση ενός αναπτυξιακού πλάνου, που θα βοηθήσει την ανάκαμψη, ώστε να υλοποιηθεί ο στόχος για έξοδο της χώρας στις αγορές το 2018.

Σήμερα άλλωστε, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρούνο Λεμέρ θα συναντήσει στην Αθήνα τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και μετά, στις 13:30 τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Λεμέρ, από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του, έδειξε αποφασισμένος να πρωτοστατήσει στην διευθέτηση του ελληνικού προβλήματος, στηρίζοντας την ίδια επιθυμία που είχε εκφράσει κι ο Γάλλος πρόεδρος, της «προόδου στην Ευρώπη».