Από Ιούλιο η λοταρία για όσους πληρώνουν με POS - 1.000 ευρώ σε 1.000 πολίτες μέσω κληρωτίδας

Από τα τέλη του επόμενου μήνα αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για επιβράβευση όσων συναλλάσσονται μέσω POS.

Συγκεκριμένα, θα μοιράζονται 1.000 ευρώ κάθε μήνα σε 1.000 πολίτες που θα βγαίνουν από κληρωτίδα επειδή πλήρωσαν με POS.

Λόγω τεχνικών προβλημάτων, όπως γράφει σε άρθρο της η “Καθημερινή”, δεν θα εφαρμοστεί το αρχικό σχέδιο που προέβλεπε πίστωση «πόντων» για μελλοντικές συναλλαγές στους λογαριασμούς όσων κάνουν συναλλαγές με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες αυστηρά μέσω POS.

Από τον Ιούλιο λοιπόν και κάθε μήνα, το Δημόσιο θα μοιράζει ένα εκατομμύριο ευρώ στους φορολογούμενους που κάνουν συναλλαγές με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες. Τα στοιχεία των συναλλαγών θα αποστέλλονται από τις τράπεζες στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων η οποία και θα αναλάβει τη διαδικασία της κλήρωσης.

Για το 2017 έχει προϋπολογιστεί ότι θα μοιραστούν 12 εκατ. ευρώ γεγονός που σημαίνει ότι αν το σύστημα εφαρμοστεί από το τέλος Ιουλίου τα ποσά που θα μοιράζονται μπορεί να αυξηθούν.

Στις περιπτώσεις δε που ο φορολογούμενος που θα κληρώνεται έχει βεβαιωμένες ή ληξιπρόθεσμες οφειλές, η επικρατέστερη σκέψη είναι το πόσο που θα κερδίζει να συμψηφίζεται με τις οφειλές που υπάρχουν.