Σαντορίνη, Μύκονος, Ζάκυνθος: "Βροχή" από λουκέτα σε εστιατόρια & μπαρ για τις αποδείξεις

Τα συνεργεία της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας δε σταματούν να κόβουν πρόστιμα και να βάζουν λουκέτο σε μπαρ κι εστιατόρια που δεν κόβουν αποδείξεις σε δημοφιλή νησιά.

Τα κλιμάκια των αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, έκαναν τους σχετικούς ελέγχους από την 1 έως τις 9 Ιουλίου 2017, σε 42 επιχειρήσεις σε Σαντορίνη, Μύκονο και Ζάκυνθο και διαπίστωσαν 30 περιπτώσεις.

Σε μπαρ- εστιατόριο στις Σπέτσες επιβλήθηκε τριήμερο λουκέτο καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν κόψει 136 αποδείξεις συνολικής αξίας 9.000 ευρώ!

Ενώ σε beach bar στη Σαντορίνη που δεν είχαν κόψει 37 αποδείξεις, επέβαλαν λουκέτο 48 ωρών.

Συγκεκριμένα στη Σαντορίνη διαπιστώθηκαν:

Σε εστιατόριο, η μη έκδοση (11) αποδείξεων, συνολικής αξίας (396) ευρώ.
Σε καφετέρια, η μη έκδοση (5) αποδείξεων, συνολικής αξίας (168,5) ευρώ.
Σε εστιατόριο, η μη έκδοση (3) αποδείξεων, συνολικής αξίας (107,4) ευρώ.
Σε μπαρ, η μη έκδοση απόδειξης αξίας (29) ευρώ, ενώ παράλληλα βρέθηκαν να απασχολούνται (2) εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας και εργαζόμενος μη καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας.
Σε εστιατόριο – σνακ μπαρ αναψυκτήριο, η μη έκδοση απόδειξης, συνολικής αξίας (10,5) ευρώ.

Στη Μύκονο:

Σε καφέ – εστιατόριο, η μη έκδοση απόδειξης αξίας (103,50) ευρώ.
Σε εστιατόριο, η μη έκδοση (20) αποδείξεων, συνολικής αξίας (1209,24) ευρώ, ενώ εντοπίστηκε να απασχολείται εργαζόμενος εκτός του δηλωμένου ωραρίου εργασίας κατά παράβαση της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας.
Σε καφέ – μπαρ, να απασχολούνται (7) εργαζόμενοι εκτός του δηλωμένου ωραρίου εργασίας κατά παράβαση της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας.
Σε εστιατόριο, να απασχολούνται (8) εργαζόμενοι εκτός του δηλωμένου ωραρίου εργασίας κατά παράβαση της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας.
Σε κατάστημα εμπορίας ενδυμάτων, η μη έκδοση απόδειξης αξίας (170) ευρώ, ενώ εντοπίστηκαν να απασχολούνται (2) εργαζόμενοι εκτός του δηλωμένου ωραρίου εργασίας κατά παράβαση της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας.
Σε εστιατόριο – καφέ – μπαρ, η μη έκδοση (4) αποδείξεων συνολικής αξίας (52) ευρώ, ενώ εντοπίστηκαν να απασχολούνται (2) εργαζόμενοι εκτός του δηλωμένου ωραρίου εργασίας κατά παράβαση της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας.
Σε εστιατόριο, η μη έκδοση (2) αποδείξεων συνολικής αξίας (48,60) ευρώ.
Σε καφέ – εστιατόριο, να απασχολούνται (6) εργαζόμενοι εκτός του δηλωμένου ωραρίου εργασίας κατά παράβαση της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας.
Σε κρεπερί, να απασχολείται εργαζόμενος εκτός του δηλωμένου ωραρίου εργασίας κατά παράβαση της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας.

Στη Ζάκυνθο:

Σε ψησταριά, η μη έκδοση (2) αποδείξεων συνολικής αξίας (51,50) ευρώ.
Σε ψητοπωλείο, η μη έκδοση (3) αποδείξεων συνολικής αξίας (46) ευρώ, ενώ εντοπίστηκε να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας.
Σε καφετέρια – μπαρ να απασχολούνται (2) εργαζόμενοι οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας.
Σε σνακ – μπαρ να απασχολούνται (2) εργαζόμενοι οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας.
Σε καφετέρια – beach bar – εστιατόριο, να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες, ενώ επιπλέον, δεσμεύτηκαν (4) φιάλες διαφόρων αλκοολούχων ποτών, προκειμένου να ελεγχθεί η νομιμότητα της διακίνησής τους.
Σε εστιατόριο, η μη έκδοση απόδειξης αξίας (23,50) ευρώ.
Σε καφέ – μπαρ, να απασχολούνται (9) εργαζόμενοι εκτός του δηλωμένου ωραρίου εργασίας και εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας.
Σε κέντρο διασκέδασης, η μη έκδοση (32) αποδείξεων συνολικής αξίας (640) ευρώ, ενώ βρέθηκαν να απασχολούνται (4) εργαζόμενοι εκτός του δηλωμένου ωραρίου εργασίας κατά παράβαση της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας και επιπλέον δεσμεύτηκαν (2) φιάλες αλκοολούχων ποτών για να ελεγχθεί η νομιμότητα της διακίνησής τους. Για τη φορολογική παράβαση θα ενημερωθεί η αρμόδια (Δ.Ο.Υ.) και η (Α.Α.Δ.Ε.) προκειμένου να εφαρμοστεί αναστολή λειτουργίας για σαράντα οκτώ (48) ώρες.
Σε κέντρο διασκέδασης – καφετέρια, να απασχολούνται (2) εργαζόμενοι οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας και επιπλέον δεσμεύτηκαν (2) φιάλες αλκοολούχων ποτών, για να ελεγχθεί η νομιμότητα της διακίνησής τους.
Σε καφετέρια – μπαρ, να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας και επιπλέον διαπιστώθηκε το κατάστημα να λειτουργεί καθ’ υπέρβαση του ωραρίου λειτουργίας μουσικής.
Σημειώνεται ότι σε δύο ακόμη καταστήματα «μπαρ», δεσμεύτηκαν φιάλες αλκοολούχων ποτών, προκειμένου να ελεγχθεί η νομιμότητα της διακίνησής τους.