Αναμένεται νέο νομοσχέδιο για θέματα ανταλλαγής πληροφοριών, ακατάσχετο και ΦΠΑ

Σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης το επόμενο χρονικό διάστημα θα κατατεθεί σειρά νομοσχεδίων που θα ρυθμίζουν θέματα του Υπ. Οικονομικών, του Υπ. Παιδείας και του Υπ. Μεταφορών.

Με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών:

-διευρύνεται ο αριθμός των εντασσόμενων στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ αγροτικών εφοδίων και συγκεκριμένα αυτά που είχαν εκ παραδρομής ξεχαστεί στην τελευταία τροποποίηση του ΦΠΑ.

– διευρύνεται, η υφιστάμενη προστασία επί καταθέσεων σε πιστωτικά ιδρύματα σε ατομικό ή κοινό λογαριασμό της παραγράφου 2 του άρθρου 31 του ν.δ. 356/1974 έναντι κατασχέσεων του Δημοσίου μέχρι του ποσού των χιλίων διακοσίων πενήντα (1250) ευρώ και ως προς τις τυχόν τοποθετήσεις σε λογαριασμό πληρωμών στα εγκαταστημένα στη χώρα ιδρύματα ηλεκτρονικού χρήματος.

-επεκτείνεται και για το 2018 η επιπλέον έκτακτη φορολογία των εφοπλιστών

-Ενσωματώνεται στην ελληνική νομοθεσίας ευρωπαϊκή οδηγία με την οποία ρυθμίζονται τα θέματα ανταλλαγής πληροφοριών φορολογικού χαρακτήρα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

-ρυθμίζονται οι δόσεις φορολογίας εισοδήματος για τις δηλώσεις Νομικών προσώπων, έτσι ώστε η πρώτη δόση να παραμένει την 31η Ιουλίου και μετά από τις παρατάσεις που έχουν δοθεί.

Πηγή: Taxheaven