Γενναίες εκπτώσεις σε όσους πελάτες δε θέλουν POS κι αποδείξεις! Έως και 50% αν πληρώσεις μαύρα

Μπορεί η κυβέρνηση να θέσπισε ως υποχρεωτική τη χρήση POS σε δεκάδες επιχειρήσεις, το ελληνικό δαιμόνιο όμως δεν περιορίζεται! Κι έτσι είναι πλέον καθημερινό το φαινόμενο όπου επιχειρηματίες προτείνουν στους πελάτες του γενναία έκπτωση αν πληρώσουν μετρητά και δε θελήσουν απόδειξη.

Ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες και καταστήματα ρούχων κάνουν έκπτωση έως και 50% αν συμφωνήσεις να τα δώσεις μαύρα.

Ο βασικότερος λόγος της φοροδιαφυγής αυτής, συνδέεται αρχικά με την υποχρέωση εγκατάστασης των POS σε δεκάδες επιχειρήσεις αλλά κυρίως με το ότι ο συνδεδεμένος με τα POS λογαριασμός, δεν προστατεύεται από κατασχέσεις και αν ο επαγγελματίας έχει χρέη προς την εφορία τότε μπορεί να «αδειάσει» ξαφνικά!

Καθόλου τυχαίο λοιπόν που στο υπουργείο Οικονομικών κατά το πρώτο Σαββατοκύριακο που πέρασε μετά την υποχρεωτική εγκατάσταση των POS, καταφτάνουν καταγγελίες όπως:

1. Επιχείρηση ενοικίασης δωματίων στην Αχαΐα προσφέρει διαμονή 6 ημερών για τον Αύγουστο έναντι 660 ευρώ. Με μετρητά και χωρίς απόδειξη η τιμή πέφτει αυτομάτως στα 360 ευρώ – «συζητήσιμα» και για επιπλέον μείωση.

2.Λογαριασμός σε ταβέρνα 80 ευρώ, γίνεται «τοις μετρητοίς» 60 ευρώ.

Και ακόμη, τα τελευταία 24ωρα πολλοί αλλάζουν τον δηλωμένο ακατάσχετο λογαριασμό στο Taxisnet, για να προστατευτεί ο λογαριασμός από τον οποίο περνούν οι πληρωμές με τα POS. Μία κίνηση που θα τους διασφαλίσει έστω και 1.250 ευρώ για τα «προς το ζην» σε περίπτωση κατάσχεσης για οφειλές σε εφορία και ασφαλιστικά Ταμεία.