Ούτε οι μισοί Έλληνες δεν πάνε διακοπές- Χειρότερη εικόνα μόνο σε Ρουμανία, Κροατία, Βουλγαρία

Τα στοιχεία της Eurostat για τον τουρισμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποτυπώνουν την τραγική οικονομική κατάσταση των Ελλήνων όπου οι περισσότεροι από τους μισούς δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν διακοπές ούτε για μια εβδομάδα τον χρόνο!

Συγκεκριμένα, βάσει της έρευνας της Eurostat το 53,6% των Ελλήνων δεν έχουν την πολυτέλεια να πληρώσουν ούτε για ένα επταήμερο ταξίδι κατά τη διάρκεια του έτους, γεγονός που κατατάσσει τη χώρα μας στους ουραγούς της ΕΕ.

Από τα ίδια στοιχεία κι όπως βλέπετε στο παρακάτω γράφημα της Eurostat , το 33% των νοικοκυριών σε κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δυσκολεύονται να πληρώσουν ένα επταήμερο ταξίδι.

Στη δυσχερέστερη θέση από τους Έλλήνες μάλιστα, βρίσκονται οι Ρουμάνοι με 66,6%. Ακολουθούν οι Κροάτες με 62,8%, οι Βούλγαροι με 56,4% και στην τέταρτη από το τέλος θέση, εμείς.

Tην τελευταία πενταετία το ποσοστό των κατοίκων που δεν είναι σε θέση να κάνουν διακοπές μειώθηκε σε όλα τα κράτη- μέλη εκτός της Κύπρου, της Δανίας και της Ελλάδας.

Με βάση την έρευνα στην Ελλάδα, το 53,6% των πολιτών αδυνατούν να διαθέσουν χρήματα για μια εβδομάδα διακοπών, ενώ πριν πέντε χρόνια το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 51.2%.

Τα χαμηλότερα ποσοστά έχουν η Σουηδία, η Δανία, η Φινλανδία και η Αυστρία.