Στις κάρτες φόρτωσαν οι φορολογούμενοι τα βάρη της Εφορίας

Τα αβάσταχτα χαράτσια της Εφορίας που επιβαρύνουν τα νοικοκυριά, προσπαθεί να εξοφλήσει ο κόσμος κάνοντας χρήση των πιστωτικών καρτών του. Έτσι, και σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, τουλάχιστον 100.000 φορολογούμενοι – που ακόμη δεν έχουν εξαντλήσει το πιστωτικό τους όριο – φόρτωσαν τις οφειλές στην Εφορία στις κάρτες τους, κάνοντας χρήση της δυνατότητας που προσφέρουν οι τράπεζες για πληρωμή των φόρων σε 12 άτοκες δόσεις.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών τουλάχιστον το 30% των φορολογούμενων αδυνατεί να ανταποκριθεί στην πληρωμή του φόρου εισοδήματος. Ενώ τουλάχιστον 170 εκατομμύρια από φόρους εισοδήματος πληρώθηκαν μέσω πιστωτικών καρτών – δηλαδή το 1/7 περίπου του ποσού που αναμένεται ότι έχει πληρωθεί τον Ιούλιο για τον φόρο εισοδήματος.

Αν μάλιστα οι φορολογούμενοι συνεχίζουν να πληρώνουν με αυτό τον τρόπο τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, θα φορτώσουν τις κάρτες τους με περίπου μισό δισ..

Όσοι όμως δεν θα καταφέρουν να ανταποκριθούν στις 12 μηνιαίες δόσεις, θα επιβαρυνθούν και με τα επιτόκια της πιστωτικής τους κάρτας.