Στο σφυρί βγάζει 131 ακίνητα η Εθνική Τράπεζα

Στην πώληση 131 ακινήτων ιδιοκτησίας της προχωρά η Εθνική Τράπεζα γνωστοποιώντας ότι θα διενεργήσει δημόσιους πλειοδοτικούς διαγωνισμούς με κλειστές προσφορές.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητούν πληροφορίες και να παραλαμβάνουν τα σχετικά φυλλάδια όρων πώλησης (εκτός από τα τοπικά Καταστήματα της Τράπεζας), από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Περιουσίας.

Κάθε κλειστή προσφορά, που θα αφορά σε ένα και μόνο ακίνητο, υποβάλλεται στην αρμόδια επί του διαγωνισμού Επιτροπή την ημέρα και ώρα διενέργειάς του, είτε αυτοπροσώπως, είτε με νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο. Κάθε προσφορά θα περιλαμβάνει ευκρινώς τα στοιχεία του προσφέροντος, το συγκεκριμένο ακίνητο, το προσφερόμενο τίμημα, δήλωση ότι έλαβε γνώση των όρων του φυλλαδίου πώλησης ακινήτων -κινητών της Τράπεζας, τους οποίους αποδέχεται ανεπιφύλακτα, υπογραφή του προσφέροντος και ημερομηνία.

Πριν από την παράδοση της προσφοράς του, ο κάθε ενδιαφερόμενος καταθέτει στην επί του διαγωνισμού Επιτροπή ποσό ίσο με το 10% της τιμής εκκίνησης σε Εγγυητική Επιστολή άλλης Τράπεζας ή σε Τραπεζική επιταγή σε διαταγή της ETE ή σε μετρητά (σύμφωνα με τους περιορισμούς που τίθενται για τα μετρητά από τις Νομισματικές και Φορολογικές Αρχές), ως εγγύηση συμμετοχής στο διαγωνισμό και, σε περίπτωση ανάδειξής του σε πλειοδότη, για την τήρηση των όρων πώλησης.

Ο τελικός πλειοδότης υποχρεούται, πριν από το τέλος της διαδικασίας του διαγωνισμού, η οποία υποχρεούται με την παραλαβή από την αρμόδια Υπηρεσία της Τράπεζας της σχετικής εγγυοδοσίας, να αναπροσαρμόσει -εφόσον απαιτείται- την κατατεθείσα εγγύηση στο 10% του ποσού της προσφοράς του, συμπληρώνοντας το ποσό αυτό με μετρητά (σύμφωνα με τους περιορισμούς που τίθενται για τα μετρητά από τις Νομισματικές και Φορολογικές Αρχές) ή με Τραπεζική Επιταγή σε διαταγή της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ή με Εγγυητική Επιστολή άλλης Τράπεζας, ως εγγύηση για την τήρηση των όρων του διαγωνισμού, αλλά σε καμία περίπτωση τούτο δεν αποτελεί πρόκριμα κατακύρωσης του ακινήτου ή των κινητών.