Bloomberg: Η Ελλάδα ρισκάρει να χάσει τις επενδύσεις στο Ελληνικό και στις Σκουριές ύψους 11 δισ. ευρώ

Ερωτήματα μέσα από δημοσίευμα θέτει το Bloomberg στην Ελλάδα για την ικανότητα της να προσελκύσει επενδύσεις που χρειάζονται άμεσα για να ανακάμψει η χώρα.

Το Bloomberg αναφέρει ότι τα δύο από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ, η επένδυση στο Ελληνικό και της Eldorado Gold στη Χαλκιδική, συνολικής αξίας 11 δισ. ευρώ, δεν προχωρούν λόγω γραφειοκρατικών και νομικών εμποδίων.

Επίσης το πρακτορείο αναφέρεται στην ανακοίνωση της Lamda Development ΛΑΜΔΑ-6,78% για το Ελληνικό, όπου μιλά για «έλλειψη της απαραίτητης εμπιστοσύνης πλέον προς το Δημόσιο». Προσθέτει ότι η ανακοίνωση έρχεται μία ημέρα μετά από εκείνη της Eldorado Gold που αναφέρει πως κινεί νομικές διαδικασίες κατά της Ελλάδας, λόγω των καθυστερήσεων στις αδειοδοτήσεις που χρειάζονται για το πρότζεκτ στις Σκουριές.

«Οι εξελίξεις έρχονται σε μια χρονική στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να προσελκύσει επενδύσεις για να ανακάμψει η οικονομία, η οποία έχει μειωθεί περισσότερο από 25% από την αρχή της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, με την ανεργία να ανέρχεται σε πάνω από 20%» σχολιάζει το Bloomberg.

Η κυβέρνηση «δεν είχε πολλά να πει», αναφέρει χαρακτηριστικά το πρακτορείο, μετά τις τελευταίες εξελίξεις για τα δύο έργα, τα οποία καθυστερούν εδώ και χρόνια.