Μαύρες γιορτές: Με 1,8 δισ. ευρώ πρόσθετα μέτρα μάς περιμένει το 2018!

Μαύρες γιορτές θα κάνουν φέτος οι Έλληνες καθώς οι λογαριασμοί που τους περιμένουν είναι δυσβάσταχτοι.
Το πορτοφόλι θα ανοίξει για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, που φτάνει το 1,1 δις ευρώ, για την εξόφληση της 4ης δόσης του ΕΝΦΙΑ που αγγίζει τα 420 εκατ. ευρώ και ακόμη, για την καταβολή της μηνιαίας δόσης για όσους έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους στην εφορία.
Κι ακόμη το κράτος αναμένει περίπου 650 εκατ. ερώ ααπό τις συνταξιοδοτικές παρεμβάσεις και περίπου 350 εκατ. ευρώ από μέτρα που αγγίζουν τα κοινωνικά επιδόματα και τις ασφαλιστικές εισφορές.
Μετά τις γιορτές θα εντατικοποιηθούν οι πλειστηριασμοί, και ο νόμος ΚΑτσέλη που προστατεύει την Α’ κατοικία για χρέη στο Δημόσιο, δεν έχει επισήμως παραταθεί. Επιπλέον, η συμφωνία κυρίων με τις τράπεζες, για την αποφυγή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας ως 300.000 ευρώ όσων δεν έχουν αιτηθεί προστασίας, θα εκπνεύσει λίαν συντόμως, ενώ όπως σημειώνουν νομικοί κύκλοι, σε κάθε περίπτωση δεν καλύπτονται όσοι έχουν εγγυηθεί δάνεια που έχουν «κοκκινίσει» και πλέον κινδυνεύουν οι ίδιοι.
Την ίδια ώρα 1,4 εκατομμύρια ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες θα δουν νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών το 2018, που σε συνδυασμό με τη φορολογία θα εξανεμίσει το διαθέσιμο εισόδημά τους.
Όσο για τους συνταξιούχους, το ΕΚΑΣ που θα χορηγηθεί το 2018 σε περισσότερους από 240.000 χαμηλοσυνταξιούχους, θα είναι μειωμένο κατά 80 ευρώ. Και όπως προβλέπει το τρίτο μνημόνιο, ως το τέλος του 2018, θα το χάσουν ολοσχερώς.
Όσοι κάνουν αίτηση για σύνταξη μέσα στο 2018, θα τις πάρουν μειωμένες έως και 30%!
Η κυβέρνηση, για να χρυσώσει το χάπι, μοίρασε το Κοινωνικό Μέρισμα, το Επίδομα νεανικής αλληλεγγύης και στους εργαζόμενους της Μάνδρας που έμειναν χωρίς δουλειά, λόγω καταστροφής της επιχείρησης όπου απασχολούνταν, δίνει 650 ευρώ.