ΥΠΟΙΚ: Δεν υπάρχει συμφωνία με τους θεσμούς για 130.000 πλειστηριασμούς στα επόμενα 4 χρόνια

Δεν υπάρχει συμφωνία με τους θεσμούς για τη διενέργεια 130.000 πλειστηριασμών κατά τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ανέφεραν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών μετά τα σχετικά δημοσιεύματα. Σύμφωνα με τους ίδιους, η «Έκθεση Συμμόρφωσης» των θεσμών για την 3η αξιολόγηση, την οποία επικαλούνται τα συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, αποτελεί το υλικό πληροφόρησης των κρατών- μελών της ευρωζώνης για τη λήψη απόφασης και όχι το κείμενο της συμφωνίας.

Επεσήμαναν δε, ότι η χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup αποφάσισε το κλείσιμο της γ’ αξιολόγησης χωρίς να αναφέρεται στο ανακοινωθέν συγκεκριμένος αριθμός πλειστηριασμών. Σημείωναν, επίσης, ότι στα επίσημα κείμενα της Συμφωνίας (SMoU & TMU) που περιλαμβάνουν τις δεσμεύσεις της χώρας για την επόμενη- και τελική- αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος (κείμενα που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) δεν αναφέρεται πουθενά αριθμός πλειστηριασμών.

Προς απογοήτευση των ΜΜΕ που ανακάλυψαν σήμερα «συμφωνία» της κυβέρνησης για τη διενέργεια 130.000 πλειστηριασμών κατά τα επόμενα τέσσερα χρόνια, οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι τέτοια συμφωνία δεν υπάρχει, κατέληγαν οι παράγοντες του υπουργείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ