JP Morgan: Παραμένει ουδέτερη η στάση της στα ελληνικά ομόλογα

Παραμένει ουδέτερη (Neutral) η στάση της JP Morgan στα ελληνικά ομόλογα καθώς τηρεί στάση αναμονής για το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου ενώ διατηρεί στις top επιλογές της την Εθνική και τον ΟΤΕ.

Όπως αναφέρει ο επενδυτικός οίκος, το Grexit δεν αποτελεί έκπληξη που οι ελληνικοί τίτλοι έχουν υποχωρήσει σημαντικά καθώς οι αγορές προεξοφλούν πιθανότητα 62% στάσης πληρωμών στα CDS, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων είναι πάνω από το 10% και οι τράπεζες διαπραγματεύονται με p/bv (τιμή της μετοχής προς τη λογιστική αξία) 0,55.

Παράλληλα, αναφέρει ότι η Ελλάδα είχε μια καλή χρονιά το 2014, καθώς το προηγούμενο έτος τα δύο βασικά προβλήματα της ελληνικής αγοράς, η υγεία του τραπεζικού κλάδου και η επιστροφή στην ανάπτυξη, διευθετήθηκαν αρκετά καλά. Αυτό, συνεχίζει ο οίκος, θέτει τις βάσεις για μια μακροπρόθεσμη ανάκαμψη και ανάπτυξη του χρηματιστηρίου.

Τα βλέμματα στρέφονται τώρα προς τις εκλογές, για τις οποίες η JP Morgan εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει αλλά όχι με αυτοδυναμία.

Σύμφωνα με την JP Morgan, o ΣΥΡΙΖΑ θα χρειαστεί να σχηματίσει κυβερνητικό συνασπισμό, προβλέπει ότι θα παραμείνει η χώρα στο ευρώ, αν και στο μεσοδιάστημα θα επικρατήσει έντονη μεταβλητότητα. Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι ότι το τελευταίο εξάμηνο η Ελλάδα παρουσιάζει αυξημένη μεταβλητότητα κατά 40% πάνω από τη Ρωσία.