Ρέγκλινγκ: Αν η Ελλάδα συνεχίσει να υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις μπορεί να βγει με επιτυχία απ' το πρόγραμμα

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο επικεφαλής του ΕSM Κλάους Ρέγκλινγκ για την Ελλάδα, τονίζοντας ότι μπορεί να βγει με επιτυχία από το πρόγραμμα τον Αύγουστο, αν συνεχίσει να υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις.

«Αν η ελληνική κυβέρνηση διατηρήσει την πορεία της, θα είναι σε θέση να αναχρηματοδοτείται κανονικά με τις δικές της δυνάμεις από την αγορά», είπε ο Κλάους Ρέγκλινγκ σε ομιλία του στη Φρανκφούρτη.

«Η Ελλάδα έχει λάβει ήδη μέτρα στην κατεύθυνση αυτή. Άντλησε 3 δισ. ευρώ με την έκδοση 7ετούς ομολόγου, η οποία υπερκαλύφθηκε, πριν από μόλις τρεις εβδομάδες»,

Στη συνέχεια ο κ. Ρέγκλινγκ, πρόσθεσε ότι η Ελλάδα κάνει σημαντική πρόοδο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, για τις οποίες δεσμεύθηκε το 2015.

Επίσης επισήμανε ότι οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες των Ελλήνων δεν αναγνωρίζονται αρκετά στη Γερμανία.

Για την ελάφρυνση του χρέους, ο επικεφαλής του ESM επανέλαβε ότι το Eurogroup έχει αναφέρει ότι αυτό θα γίνει στο τέλος του προγράμματος, αν χρειαστεί.

«Αυτή θα μπορούσε να περιλαμβάνει περαιτέρω επιμηκύνσεις των περιόδων αποπληρωμής των δανείων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ή τη μεταφορά κερδών που είχαν οι κεντρικές τράπεζες από την αγορά ελληνικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά», πρόσθεσε.