Μεταρρυθμίσεις και ελάφρυνση χρέους προτείνει το ΔΝΤ – Βελτιωθήκαν οι οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα

Την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και μέτρων ελάφρυνσης του χρέους προτείνει ΔΝΤ, με αφορμή την έκθεσή του για το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας.

Στην έκθεση υπήρξε θετική αναθεώρηση των εκτιμήσεων για Ελλάδα, κάτι που ο διευθυντής Δημοσιονομικών Υποθέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Βιτόρ Γκασπάρ απέδωσε στην βελτίωση των οικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα.

Σε σχετική ερώτηση για την Ελλάδα κατά την διάρκεια παρουσίασης της έκθεσης «Δημοσιονομικό Παρατηρητήριο» (Fiscal Monitor) στην έδρα του Ταμείου, ο κ. Γκασπάρ ανέλυσε τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή τη θετική αναθεώρηση, επαναλαμβάνοντας, όμως, την πάγια θέση του Ταμείου για παράλληλη εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και μέτρων ελάφρυνσης του χρέους.

«Επιτρέψτε μου να είμαι σύντομος και θα σας παραπέμψω στην ενημέρωση του Ευρωπαϊκού Τμήματος που θα γίνει την Παρασκευή, αλλά θέλω να επαναλάβω μερικά πράγματα. Πρώτον ότι οι πρόσφατες τάσεις στην ελληνική οικονομία έχουν υπάρξει ευνοϊκές. Η γενική κατάσταση και οι προοπτικές έχουν βελτιωθεί στην Ελλάδα.