"Εργαλείο ενισχυμένης εποπτείας" προτείνει η Κομισιόν για την Ελλάδα

Εργαλείο «ενισχυμένης εποπτείας» παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Eurogroup της Σόφιας, σύμφωνα με όσα αναφέρει στην απολογιστική επιστολή του ο Μάριο Σεντένο.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του επικεφαλής του Eurogroup αναφέρει ότι «το Eurogroup έλαβε υπόψη του το λεγόμενο εργαλείο “ενισχυμένης εποπτείας όπως αυτό προτάθηκε από την Κομισιόν”.

Ο Σεντένο επιβεβαιώνει στην ίδια επιστολή ότι ο στόχος που έχουν θέσει οι θεσμοί και η Αθήνα είναι να υπάρξει συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών αποστολών έως το επόμενο Eurogroup της 24ης Μαΐου.

«Ο Έλληνας υπουργός παρουσίασε την αναπτυξιακή στρατηγική της Ελλάδας για τα επόμενα έτη, που στοχεύει να ενισχύσει τις μακροπρόθεσμες δυνατότητες ανάπτυξης και να βελτιώσει το επενδυτικό κλίμα» αναφέρει χαρακτηριστικά

Όπως συμπληρώνει, οι συζητήσεις επί της στρατηγικής για το χρέος θα συνεχιστούν τις επόμενες εβδομάδες. «Με βάση μια επιτυχημένη αξιολόγηση, το Eurogroup θα αποφασίσει τον Ιούνιο πάνω σε όλα τα στοιχεία προκειμένου να διασφαλιστεί μια επιτυχημένη έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα ως τον Αύγουστο» σημειώνει σχετικά ο κ. Σεντένο.