Ντομπρόβσκις: Ευαίσθητη άσκηση η επιστροφή στις αγορές

Σαφές μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς στην ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης στέλνει μέσω αποκλειστικής παρέμβασής του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Παράλληλα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος και υπεύθυνος για το ευρώ, τονίζει λίγα μόλις 24ωρα πριν την άφιξη του κουαρτέτου στην Αθήνα, την αναγκαιότητα για συνεχή εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και για την τήρηση των δημοσιονομικών στόχων μετά τη λήξη του προγράμματος, προκειμένου η ελληνική κυβέρνηση να εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη των αγορών.

«Πιστεύω ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές έχουν τον ίδιο πολιτικό στόχο, ο οποίος είναι η επιτυχής ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος τον Αύγουστο. Φυσικά η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές θα είναι μια ευαίσθητη άσκηση, αλλά είναι απολύτως εφικτή υπό τον όρο ότι όλες οι πλευρές θα επιδείξουν ευθύνη. Από την ελληνική πλευρά αυτό σημαίνει να συνεχίσει στην πορεία των μεταρρυθμίσεων και των υγιών δημοσιονομικών πολιτικών. Θα πρέπει να καταβληθούν όλες οι προσπάθειες για να ολοκληρωθεί η τέταρτη αξιολόγηση, η οποία θα ενισχύσει επιπλέον την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία», δηλώνει ο Ντομπρόβσκις.

Διαβάστε ολόκληρη την παρέμβαση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας «Τα Νέα Σαββατοκύριακο»