Πρεμιέρα σήμερα για e- πλειστηριασμούς και από τους δήμους

Μαύρη μέρα σήμερα για όσους φορολογούμενους χρωστούν στους δήμους. Επιχειρήσεις και δημότες που έχουν οφειλές στα ταμεία των δήμων θα δουν τα περιουσιακά στοιχεία τους να βγαίνουν στο σφυρί με ένα «κλικ».

Μετά το δημόσιο σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, προχωρούν και οι δήμοι. Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα έχουν αναρτηθεί 9.198 πλειστηριασμοί ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων οφειλετών, οι οποίοι θα εκτελούνται σταδιακά ως τον Δεκέμβριο.

Αυτή την εβδομάδα θα διενεργηθούν 552 πλειστηριασμοί. Στους περισσότερους από αυτούς επισπεύδουσες είναι οι τράπεζες.

Όσο για τους πλειστηριασμούς από τους δήμους, όπως γράφει η εφημερίδα «Τα Νέα» σε πρώτη φάση βγάζουν στο σφυρί με ένα «κλικ» κινητά περιουσιακά στοιχεία επιχειρήσεων και δημοτών. Στο επόμενο στάδιο θα επεκταθούν στην εκποίηση ακινήτων.

Η δημοτική κοινωφελής επιχείρηση της Καβάλας έχει αναρτήσει στην πλατφόρμα eauction.gr πλειστηριασμούς κινητών αντικειμένων επιχείρησης. Συγκεκριμένα στην πλατφόρμα πλειστηριάζονται, παιχνίδια, καφετέριες, τραπεζάκια σιδερένια, καρέκλες μπαμπού κ.α., με τιμές πρώτης προσφοράς από 13 ευρώ..

Ο Δήμος Ξάνθης βγάζει σήμερα στο ηλεκτρονικό σφυρί 83 κινητά περιουσιακά στοιχεία του σωματείου Θρακική Θεατρική Σκηνή Ξάνθης. Εκποιούνται τηλεοράσεις, κασετόφωνα, παλαιοί υπολογιστές, κάμερες, CD players, μέχρι και βιντεοκασέτες σε τιμές προσφοράς από 5 έως 100 ευρώ.